Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden

Državni službenik oštetio robnu kuću za milijunski iznos

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istražni odjel Županijskog suda u Zagrebu danas je priveden 51-godišnji službenik ispostave Državne uprave u Kutini osumnjičen da je zlorabio položaj i ovlasti i protupravnim rješenjem oštetio Robnu kuću Kutina za oko 1,6 milijuna kuna.

Nakon saslušanja određeno mu je zadržavanje u trajanju od 48 sati, priopćeno je iz sisačko-moslavačke Policjske uprave. Osnovano se sumnja da je on u svojstvu upravnog savjetnika Državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, Ispostava Kutina, 29. travnja 2008. donio protupravno rješenje kojim se 68-godišnjoj hrvatskoj državljanki daje u vlasništvo parkiralište od 775 metara četvornih pokraj Robne kuće, a koje je u vlasništvu Robne kuće Kutina Kutina d.o.o. Tom je prilikom Robna kuća oštećena za iznos od 1.625.727,00 kuna, navodi se u priopćenju. Kriminalističku obradu toga slučaja obavili su policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta te policijske uprave u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Policija Podignuta optužnica Muškarac ubio svojeg teško pokretnog brata pa lažno dojavio policiji da je nestao Nevrijeme u Kutini veliko nevrijeme FOTO Nezapamćeno nevrijeme u Kutini: Poplavljeni škola, vrtić, dom - voda je dizala asfalt i šahtove

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene