Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sekunde do tragedije

"Ostavi to, ajde bježi!" Dramatična snimka iz Zatona, obitelj okruženu buktinjom u zadnji čas spasio kanader

Snimka požara iz Zatona
Snimka požara iz Zatona Foto: Morski TV, screenshot
Uz nekoliko stotina vatrogasaca i mještani su se jučer poslijepodne i danas cijelu noć borili s jednim od najvećih požara u Hrvatskoj u proteklih deset godina. Obitelj iz Zatona vatrena stihija u jednom trenutku potpuno je okružila.

"U jednom trenutku našli smo se u potpunom vatrenom okruženju. Gotovo da nije bilo strane gdje se može pobjeći.

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Renovacija kuće - 2 Pomoć dobrih ljudi Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce: Počela je obnova izgorjele kuće deveteročlane obitelji

Vatreni jezik je odjednom prešao stotinjak metara i ušao u naše masline, ali srećom da su bile uređene, pa nije bilo visoke trave koja će gorjeti. Da ne nastradamo, spasio nas je kanader, koji je doslovno u zadnji čas polio vatrenu liniju koja je zaprijetila i nama osobno. Zahvaljujući njima, sad smo živi", ispričao je u srijedu Damir za Morski.hr, koji je objavio dramatičnu snimku.

"Bježi! Ostavi to, ajde bježi", neprestano ponavlja muškarac na snimci dok vatra guta sve oko njega.

 

Nekoliko stotina vatrogasaca, vojska, policija i mještani cijelu noć borili su se sa vatrom koja je harala vodičkim područjem. Situacija na terenu danas je puno bolje, javljaju službe.

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene