Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje mrtvih

FOTO/VIDEO Svi detalji o vozaču koji je usmrtio Nepalce te pobjegao: Otkriveno što ga je to povezalo s mjestom zločina

Aktualno Galerija Teška nesreća na A1 Teška nesreća na A1 Foto: DNEVNIK.hr Privođenje vozača koji je izazvao prometnu nesreću i ubio dva Nepalca - 1 Privođenje vozača koji je izazvao prometnu nesreću i ubio dva Nepalca - 1 Foto: Robert Fajt/Cropix Privođenje vozača koji je izazvao prometnu nesreću i ubio dva Nepalca - 2 Privođenje vozača koji je izazvao prometnu nesreću i ubio dva Nepalca - 2 Foto: Robert Fajt/Cropix Privođenje vozača koji je izazvao prometnu nesreću i ubio dva Nepalca - 3 Privođenje vozača koji je izazvao prometnu nesreću i ubio dva Nepalca - 3 Foto: Robert Fajt/Cropix +6 Privođenje vozača koji je izazvao prometnu nesreću i ubio dva Nepalca - 4 Galerija 1/11 >>
Prometnu nesreću u kojoj su poginula dva motociklista na autocesti kod čvora Gospić u četvrtak, prouzročio je vozač (22) kombi vozila jer je iz za sada neutvrđenih razloga prednjim dijelom vozila udario u motocikl na kojem su bila dvojica državljana Nepala stari 26 i 24 godine, priopćilo je u petak Županijsko državno odvjetništvo.

Očevid je pokazao kako je vozač kombija upravljao vozilom ogulinskih registarskih oznaka desnom voznom trakom prema Splitu te je oko 4:25 sati, iz za sada neutvrđenih razloga, dolaskom do 186. kilometra autoceste A1 iz smjera Perušića u smjeru Gornje Ploče, nedaleko od čvora Gospić zbog neprilagođene brzine kretanja s prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio motocikla zadarske registracijske oznake koji se kretao u istom smjeru, a za kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Nepala, nakon čega su i vozač i putnik pali s motocikla.

Na motociklu su bili vozač i putnik, državljani Nepala, 1997. i 1999. godište, koji su u nesreći smrtno su stradali.

Vozač kombija napustio je mjesto nesreće, bez da je unesrećenima pružio pomoć, a zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta, na tijelo smrtno stradale osobe naletjela su još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zbog pogreške izgubila bebu - 7 Donosi Provjereno Specijalizantica joj dala injekciju koja se daje nakon spontanog pobačaja. Uskoro je uslijedio šok: "Vidjeti da ti je dijete živo i onda ga opet izgubiti..."

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je obdukciju smrtno stradalih sudionika prometne nesreće te izuzimanje krvi i urina 22-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojega se sumnja da je upravljao kombi vozilom.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 22-godišnjak u teretnom vozilu prevozio četiri prostorna metra ogrjevnog drveta za koja nije posjedovao dokumentaciju. Drva su oduzeta, a njemu će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o šumama biti dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju.

Nadalje je utvrđeno i da 22-godišnjak neprijavljeno boravi na adresi i da nema važeću osobnu iskaznicu, te mu je zbog počinjenih prekršaja uručen obavezni prekršajni nalog.

On se u četvrtak u poslijepodnevnim satima sam javio u policijsku postaju u Gospiću, gdje je stigao u pratnji odvjetnika koji tvrdi da nije bježao te da je sve napravljeno u suradnji s policijom.

Pročitajte i ovo Provjereno: Skandal na ADU - 10 Skandal na Sveučilištu Provjereno u posjedu snimke na kojoj profesor brutalno vrijeđa studente: ''Je*o ti bog mater...''

Osumnjičeni 22-godišnjak će u petak biti ispitan u državnom odvjetništvu koje bi sucu istrage trebao predložiti istražni zatvor. 

"Pokušat ćemo na temelju DNK-a i DKT tragova (daktiloskopskog vještačenja) dokazati prisustvo navedenog mladića u vozilu", rekao ranije je Nikola Klarić iz prometne policije PU ličko-senjske.

Prije par minuta je završeno ispitivanje mog branjenika. On se aktivno branio, odgovarao na pitanja. Zasad toliko“, rekao je Davor Ukalović, odvjetnik.

Uživo iz Karlovca javio se reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Nešto iza 15 sati, 22-godišnji mladić u pratnji ličko-senjskih policajaca doveden je u zgradu tužiteljstva Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu. On je stigao zajedno sa svojim odvjetnikom, on je ispitan na tužiteljstvu, iznio je svoju stranu priče", izvijestio je Mikić. 

"Vrlo je izgledno da će karlovački tužitelj u ovom slučaju tražiti da mu se odredi istražni zatvor u trajanju mjesec dana, čisto zbog karakterizacije kaznenih djela koja je počinio. Osim što je skrivio tešku prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom, on se dao u bijeg, nije pružio pomoć unesrećenim osobama. Treba reći na kraju i ako mu se dokaže krivnja da mu u konačnici prijeti i do 15 godina zatvora", istaknuo je reporter.

"Uistinu mukotrpan posao je bio pred ličko-senjskim policajcima. Trebalo se izuzeti detaljno sve tragove s obzirom da je 22-godišnji mladić pobjegao s mjesta nesreće te se naknadno ušetao u gospićku policiju. Trebalo ga je na neki način povezati s bijelim kombi vozilom što je na kraju i učinjeno. Dakle, izuzeti su tragovi i otisci prstiju i to ga je zapravo povezalo s mjestom zločina", poručio je Mikić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene