Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt Talijana

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića zbog nesreće na moru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH je podigao optužnicu protiv zagrebačkog poduzetnika Tome Horvatinčića zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Tomo Horvatičić optužen je da u kolovozu, u Primoštenskom akvatoriju upravljajući jahtom, nije postupao sukladno propisanim dužnostima i pravilima navigacije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu

On je, kako stoji u optužnici, dolaskom u blizinu otoka Barilac bio dužan jedrilici 'Santa Pazienza' ustupiti pravo puta, što nije učinio, uslijed čega je u punoj plovidbenoj brzini naletio na jedrilicu na kojoj su se nalazili supružnici, lomeći pri tome upravljačke mehanizme i druge uređaje na jedrilici, a potom je cijelom dužinom prešao preko jedrilice.

>> Horvatinčić nije mogao doći na sud, ali jest na utakmicu!

U nesreći je oboje talijanskih državljana zadobilo višestruke teške ozljede te je odbačeno u more, a od zadobivenih su ozljeda preminuli na mjestu nesreće.

Predloženo je produljenje trajanja mjere opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanjem motornim vozilima i svjedodžbe o osposobljenosti za zapovjednika jahte kategorije. Optužnicom je također predloženo mu se izrekne mjera zabrane upravljanja svim vrstama motornih vozila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene