Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojčica stabilno

Napadač iz G. Bistre: 'Žao mi je, nisam htio pogoditi baku i dijete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranjena djevojčica u sinoćnjoj pucnjavi u Gornjoj Bistri dobro se oporavlja u dječjoj bolnici u Klaićevoj. Napadač, 51-godišnji Mile Princip koji boluje od PTSP-a, za vrijeme pucnjave bio je pod utjecajem lijekova i alkohola.

Djevojčica je u bolnicu došla s tri prostrijelne rane na predjelu prsa i lijeve natkoljenice. 'U dobrom je stanju, a uskoro će na kućnu njegu', potvrdio nam je dr. Miroslav Leko iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

'Sva sreća što ja nisam s djecom u to vrijeme od tamo išla. Jer kad je to počelo pucati mi smo utrčali u kuću i ja sam. Rekla sam da to on, sto posto, puca', rekla je Mirjana Ducić, stanovnica Gornje Bistre.

Mile Princip iz kuće je sinoć iz automatske puške u susjednu kuću oko 19.40 sati ispalio više hitaca i ranio dvoje osobe. Nakon dojave, Hitna pomoć je djevojčicu prevezla u dječju bolnicu u Klaićevoj, a staricu u bolnicu Svetu Duh gdje je utvrđeno da žena ima teške ozlijede. Nakon što je pucao, muškarac se zatvorio u svoju kuću i nije se želio predati policiji.

>> Predao se muškarac koji je pucao na susjede te ranio baku i dijete

Takva situacija trajala je do 22.40 sati, kada se mirno predao. Na mjestu događaja bili su intreventna policija, specijalna policija, Kruno Borovec iz ravnateljstva polcije i načelnik općine Bistra. 'Kruno, oprosti, žao mi je, nisam htio pogoditi baku i dijete', rekao je Princip Borovcu, načelniku Ureda glavnog ravnatelja policije, koji živi u blizini napadača, prenose neki mediji. Na mjestu događaja danas tijekom dana vršit će se očevid, a 51-godišnji muškarac nalazi se na kriminalističkoj obradi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene