Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tragedija na bazenu

Tragedije na početku sezone kupanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica (6) preminula je od posljedica utapljanja u bolnici u Zaboku nakon što su se liječnici do zadnjih snaga borili za njezin život. Nešto kasnije utopio se 14-godišnjak na Kupi. U subotu je gliser usmrtio ronioca.

Kako se neslužbeno doznaje, 6-godišnju djevojčicu je oko 11 sati iz bazena, u kojem je uočena kako pluta, iznijela jedna posjetiteljica, koja je uz to i liječnica. U pomoć joj je odmah priskočio i spasioc te su zajedno pokušali reanimirati djevojčicu, nakon čega je hitno prevezena u zabočku bolnicu, gdje su liječnici započeli dugu borbu za njezin život, ali reanimacija nije uspjela. 'Nažalost, nisu uspjeli i djevojčica je u 12 sati 43 minute preminula', rečeno nam je u PU krapinsko-zagorskoj. Kažu kako sve okolnosti tragičnog događaja još nisu utvrđene. Poznato je samo da je na kupanju bila s roditeljima, s kojima policija još nije uspjela razgovarati jer su stanju teškog šoka

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Dijana Aničić, Udruga Anđeli Djevojčica preminula u Splitu Predsjednica udruge Anđeli slomila se u Dnevniku Nove TV: "Majka i baka su dale sve od sebe. Netko mora tim ljudima pružiti predah"

Bazen dubok svega 110 centimetara

Prema neslužbenim informacijama, roditelji su na mjesto nesreće došli nekoliko minuta nakon što je njihova kćerka izvađena iz bazena, i to zato što su je u međuvremenu tražili. Naime, prema neslužbenim informacijama, djevojčica nije bila izvan nadzora roditelja, već je bila u bazenu zajedno s njima. U jednom trenutku se udaljila od njih i roditelji su je krenuli tražiti, prvo u bazenu te potom izvan njega. U međuvremenu je uočeno tijelo djevojčice. Bazen na dijelu gdje je nađeno tijelo djevojčice, dubok je samo 110 centimetara.

'Sve po Pravilniku'

Pojedini posjetitelji nakon tragedije prigovarali su što u Termama nije stalno dežurni liječnik. Direktorica Terma Tuhelj, Ivana Kolar, tvrdi da je na bazenima sigurno i sve u skaldu s Pravilinikom o kupalištu. 'Na kupalištu je organizirana spasilačka koja trenutačno broji 12 članova, to su sve spasioci i redari koji su prošli osposobljavanje za pružanje prve pomoći. Oni su raspoređeni na različitim mjestima na kupalištu, koja smatramo kritičnima', kaže Kolar.
 

Utopio se na kupalištu na Kupi

Slična tragedija dogodila se nešto kasnije na kupalištu na rijeci Kupi, gdje se utopio 14-godišnji dječak iz Petrinje. 'Na mjesto nesreće stigla je liječnička ekipa te su pokušali oživjeti dječaka, no reanimacija nije uspjela', rekla nam je Iva Hranitelj, glasnogovornica PU sisačko-moslavačke.

Ronio bez propisanih oznaka

U naletu glisera u šibenskom akvatoriju jučer nešto prije 18 sati smrtno je stradao ronilac 51-godišnji S.B. iz Splita, priopćeno je iz PU Šibensko-kninske. Po priopćenju, voditelj brodice je osjetio udarac, vratio se na mjesto nesreće i vidio krv i beživotno tijelo te odmah pozvao policiju. U pomoć je pristigla brodica koja se nalazila stotinjak metara od mjesta nesreće, a na kojoj je bio muškarac koji je i dovezao stradalog ronioca kod otočića Oblik. Na mjesto nesreće došla je pomorska policija iz Šibenika, brodica 11 ŠB i brod 'Šibenik' Lučke kapetanije Šibenik, te kriminalistička policija, Državno odvjetništvo i istražni sudac. Utvrđeno je da je stradali ronilac ronio bez propisanih oznaka i s ronilačkom puškom, stoji u priopćenju ministarstva. Inspektor Lučke kapetanije Šibenik obavio je očevid i uzeo izjavu od voditelja brodice koji je pregazio ronioca, te obavio alkotest kojim je utvrđeno da voditelj brodice nije bio pod utjecajem alkohola.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene