Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mogao listati spise

Cvik zatražio da mu skinu lisičine u sudnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedočenjem tajnih svjedoka danas je na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku, koji se s još 15 optuženika tereti za preprodaju droge.

O tome što znaju o prodaji droge na Korčuli, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i u Splitu danas su svjedočili Luka 1 i Luka 3, koji su se javili s tajne adrese putem videolinka i nije im bilo vidljivo lice, a i glas im je bio izmijenjen. Rasprava se vodila bez nazočnosti javnosti, a kako se doznaje na sudu, oba su svjedoka ostala pri prijašnjim iskazima danim istražnome sucu splitskoga Županijskog suda. Luka 1 je rekao da je za Jakšu Cvitanovića Cvika nekoliko puta prenosio paketiće u Split i predavao njemu nepoznatoj osobi. Kako je dodao, nije znao što je u paketićima.

Pročitajte i ovo James White James White Uhvaćen jedan od najtraženijih kriminalaca i vođa međunarodne bande: Zaradio oko 150 milijuna eura, tražili ga diljem svijeta Slika nije dostupna Nastavak suđenja Cvik otkrio identitet tajnog svjedoka

>> Cvik otkrio identitet tajnog svjedoka

Zbog prošlotjednog izgreda na tom sudu, kada je na suđenju dilerskoj skupini iz slučaja 'Parangal' jedan optuženik zamalo fasciklom pogodio suca Zorana Kežića, na današnje suđenje pravosudni policajci su u raspravnu dvoranu optuženike doveli u lisičinama i tako vezane ostavili dio rasprave. To je smetalo Jakši Cvitanoviću Cviku, koji je od suca zatražio da optuženicima omogući normalno praćenje suđenja jer u lisičinama ne mogu pregledavati spise koje su imali pred sobom te zapisivati natuknice, pa su im ih ubrzo skinuli. Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem tajnog svjedoka - Luke 4, a kako je najavio sudac Zoran Matulović, čitat će se i prije dani iskazi tajnih svjedoka koji nisu dostupni sudu te iskazi svjedoka koji su u međuvremenu umrli. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene