Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaradili 34.000 eura

Četvorica optužena za ilegalno prebacivanje 68 stranih državljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da su se udružili radi prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku i druge zemlje Europske unije Uskok je, pred osječkim Županijskim sudom, u prtak podigao optužnicu protiv 47-godišnjeg državljanina Srbije i trojice hrvatskih državljana, starih 24, 27 i 30 godi

Optužnicom se okrivljenike tereti da su se, od 29. listopada do 10. studenoga 2014. u Hrvatskoj i Srbiji, sukladno prethodnom dogovoru, povezali u zajedničko djelovanje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku te dalje u Sloveniju i druge zemlje EU, objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Granična policija - 3 velika akcija u BiH Akcija piramida: Razbijena mreža krijumčara ilegalnih migranata

Članovi skupine se teret da su u četiri navrata iz Srbije u Hrvatsku prebacili 68 stranih državljana, za što su primili ukupno 34 tisuće eura, što su podijelili, sukladno njihovim ulogama i prethodnom dogovoru.

Optužnica je podignuta zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, u sastavu zločinačkog udruženja, izvijestilo je tužiteljstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene