451133
451133
451133
451133
451133

Zagreb: Četvero uhićenih zbog organiziranja lanca prostitucije

  • , 23.09.2016., 10:41
  • Autor:
  • komentara

Dvojica muškaraca i dvije žene uhićeni su zbog sumnje da su organizirali lanac prostitucije na kojoj su stekli "veću materijalnu korist". Sudac istrage je protiv prvoosumnjičenika, trećeosumnjičenice te četvrtoosumnjičenice odredio istražni zatvor, dok je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv drugoosumnjičenika.

 
 
 
 
Razotkrivena prostitucija - priveden svodnik (Video: Dnevnik Nove TV)
Razotkrivena prostitucija - priveden svodnik (Video: Dnevnik Nove TV)

Muškarce u dobi od 46 i 62 godine te žene od 30 i 40 godina policija sumnjiči za 21 kazneno djelo prostitucije, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Slučaj su rasvjetljavali zajedno sa zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom, a tijekom istrage pretražili su domove i druge prostorije koje osumnjičenici koriste ili u njima stanuju, ali i više njihovih vozila.

"U pretragama je pronađeno više mobilnih telefonskih uređaja i korisničkih telefonskih kartica raznih operatera, koji su korišteni tijekom počinjenja ovih kaznenih djela te prijenosna računala i razna korespondencija.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku,a nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeta je kaznena prijava", navodi policija.

DORH: Odbijen istražni zatvora protiv drugoosumnjičenika

O ovom slučaju prioćenje je objavilo i Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u kojem se navodi da je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv drugoosumnjičenika.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je četvero hrvatskih državljana (1954., 1970., 1976. i 1986.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prostitucije iz članka 157. stavak 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik od ožujka 2016. do 21. rujna 2016. na području grada Zagreba i Republike Hrvatske; zajedno i dogovorno u cilju ostvarivanja materijalne i druge koristi; organizirali pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu, pri čemu je prvoosumnjičenik angažirao više žena koje su za novčanu naknadu pružale seksualne usluge većem broju muškaraca koje je pronalazio drugoosumnjičenik te su dio, na taj način ostvarenih novčanih sredstava, zadržavali za sebe.

Osnovano se sumnja da su trećeosumnjičenica i četvrtoosumnjičenica u istom razdoblju na području grada Zagreba i Republike Hrvatske; u cilju ostvarivanja materijalne koristi; angažirale više žena za pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu, te im za navedene usluge pronalazile zainteresirane osobe, dogovarale mjesto i vrijeme pružanja usluga, a dio, na taj način ostvarenih novčanih sredstava, zadržavale za sebe.

Protiv prvoosumnjičenika i četvrtoosumnjičenice Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), a protiv drugoosumnjičenika i trećeosumnjičenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. toč. 2. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage je prihvatio prijedlog i protiv prvoosumnjičenika i trećeosumnjičenice te četvrtoosumnjičenice odredio istražni zatvor kako je to predloženo, dok je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv drugoosumnjičenika', stoji u priopćenju DORH-a. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se