Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neoprezne djevojke

ALARMATNO Četiri djevojke iz okolice Splita prodane kao seksualne robinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovina ljudima i djevojke koje su prisiljene raditi kao prostitutke dio je hrvatske stvarnosti i stoga policija iznova upozorava sve roditelje i mlade da budu oprezni.

Žrtve trgovine ljudima su često upravo žene i djeca. Oni nažalost često završe kao seksualno roblje. Na području Splitsko-dalmatinske županije ove godine bilo je 11 žrtava trgovine ljudima. Od toga su četiri djevojke iz okolice Splita natjerane na prostituciju, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Ilustracija djevojčica na intenzivnoj Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje

Stručnjaci kažu, djevojke naivno predaju svoje dokumente. Nakon toga im je teško pobjeći i teško im je dokazati svoj identitet. 'Posljedice ovog zločina su strašne, ljudske sudbine budu promijenjene iz temelja, povratak u normalu je težak bez obzira na pomoć koja je u našoj zemlji regulirana posebnim protokolima. Toga moraju biti svjesni i roditelji kada im dijete, bez obzira na godine, kaže kako želi ići 'vani', odnosno raditi u inozemstvo", upozorava inspektor Domagoj Zaradić, voditelj Odjela za nadzor organiziranog kriminaliteta.

Alarmantno: 'Trgovanje djecom u porastu'

"Provjerite budućeg poslodavca, sami rješavajte administrativna pitanja, uvijek imajte kopije osobnih dokumenata, putne isprave dajte na uvid samo službenim osobama te budite oprezni i sumnjičavi jer su prijevare i obmane samo dio kriminalnog posla", ističe inspektor Paško Ugrina, voditelj odjela prevencije PU splitsko-dalmatinske.

Slobodna Dalmacija došla je do podatka da je 2013. na SOS telefon (0800-7799) stigao 471 poziv zabrinutih građana, koji su prijavljivali sve što im se činilo sumnjivo u njihovom susjedstvu. Osamnaest je prijava uistinu bilo sumnjivo i nakon policijske provjere u 10 je slučajeva intenzivirano kriminalističko istraživanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene