Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htio je ukazati na sumnju

Celakoski: Nisam imao namjeru oklevetati Tomislava Horvatinčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad izjavio je danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom da nije imao namjeru oklevetati Tomislava Horvatinčića.

Celakoski je rekao da je htio u ime udruge ukazati na sumnju da je taj poduzetnik od zagrebačkog kriminalnog miljea posudio 15 milijuna eura kako bi osigurao kredit za nastavak gradnje kompleksa Cvjetni prolaz. Horvatinčić je zbog te izjave tužio Celakoskog za klevetu.

Pročitajte i ovo Donald Trump Tužba za klevetu Sudac upozorio Trumpa: ''Mogli biste biti izbačeni'' Donald Trump - 2 Nastavljeno suđenje Što znači misteriozan detalj na Trumpovoj ruci?

>> Podignuta optužnica protiv Horvatinčića zbog nesreće na moru!

Nakon neuspješnog mirenja u studenome prošle godine danas je sudac Nenad Lukić saslušao Celakoskog koji smatra da nije počinio kazneno djelo, to jest oklevetao Horvatinčića. Objasnio je da je kao koordinator udruga Pravo na grad i Zelena akcija, koje su 2010. organizirale niz prosvjeda zbog izgradnje Cvjetnog prolaza u Varšavskoj na djelu javne površine, htio upozoriti javnost na postojanje sumnje da je Horvatinčić od zagrebačkog kriminalnog miljea posudio 15 milijuna eura koje je zatim posudio svojoj Hoto grupi za dobivanje kredita za nastavak gradnje kompleksa Cvjetni prolaz.

Celakoski: Radilo se o javnom interesu

Zbog toga su se udruge, kazao je, obratile i Uredu za spriječavanje pranja novca od kojeg su zatražile istragu o porijeklu 15 milijuna eura navodno posuđenih Horvatinčiću. No, iz tog ureda im nisu željeli otkriti nikakve pojedinosti, pravdajući se da je riječ o tajnim podacima.

Celakoski je ponovio kako se radilo u javnom interesu te da ni na koji način nije postupao s ciljem klevetanja nego s ciljem ispitivanja okolnosti transakcija. Njegova braniteljica Lina Budak ustvrdila je kako je Horvatinčićeva tužba samo pokušaj da se ušutka javnost. Sljedeće ročište zakazano je za 13. ožujka kada bi svoj iskaz trebao dati Horvatinčić, koji je došao na današnje ročište. Nakon toga ispitat će se i troje novinara koji su u svojim tekstovima prenijeli spornu izjavu Celakoskog.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene