Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašeni krivima

Braći sedam mjeseci zatvora zbog napada na homoseksualca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braća Marko (21) i Miroslav (24) Šarić nepravomoćno su osuđeni na zagrebačkom Općinskom sudu na jedinstvenu kaznu od sedam mjeseci zatvora jer su lani u studenom zbog odbojnosti prema homoseksualnoj populaciji nasred ulice pretukli Gorana Hadžića samo zato što pripada gay populaciji.

Kažnjeni su jer su lani u studenom zbog odbojnosti prema homoseksualnoj populaciji nasred ulice pretukli Gorana Hadžića samo zato što pripada gay populaciji. Braća su proglašeni  krivima zbog nasilničkog ponašanja i teškog ozljeđivanja hrvatskog branitelja i ratnog vojnog invalida Hadžića u Ulici Pavla Hatza, nakon izlaska iz gay kluba 6. studenog u noćnim satima.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

'Što se točno dogodilo u vašim glavama, to vjerojatno znate samo vi', rekao je sudac Marijan Bertalanič braći , od kojih je stariji  brat poznat i kao bivši nogometaš Dinama i Intera.

>> Privedena dvojica mladića koja su napala homoseksualca

'Nedvojbeno je da ste vi te noći imali višak adrenalina i potrebu za fizičkim obračunom s nekim, ali umjesto da se muški potučete jedan na jedan, vi ste kukavički nasred ulice bezobzirno iscipelarili oštećenika kao psa samo zato što je gay i nakon toga kukavički pobjegli', kazao je sudac.

Za razliku od iskaza koji su braća dala pred istražnim sucem, kad su tvrdili da nisu imali razloga napasti Gorana Hadžića, u obrani pred sudom su tvrdili da su bili isprovocirani njegovim ponašanjem jer je jednog od njih dirao po ruci i rekao mu da mu se sviđa, što je u njih, tvrdili su, izazvalo odbojnost, nelagodu i nemir. Sud nije povjerovao u takvu obranu.

'Vi ste nasred ulice nasrnuli na oštećenika i iscipelarili ga iz nelagode samo zato što vam je rekao da mu se sviđate i time ga doveli u ponižavajući položaj', kazao je sudac, dodavši da je povjerovao iskazu Hadžića koji je rekao da su ga okrivljenici prije napada verbalno izvrijeđali i da je to bio jedini motiv napada.

Sudac je pokazao i fotografije oštećenika nakon napada na kojima se vidi krvavo i otečeno lice. Pravomoćnost presude okrivljenici će čekati na slobodi jer im je sud danas ukinuo pritvor u kojem su proveli tri mjeseca. Bezuvjetna zatvorska kazna optuženicima je izrečena i zbog opće prevencije. Svjedoci smo sve jačeg nasilja i treba pokazati javnosti da se klone takva ponašanja, zaključio je sudac. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene