Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio mjesec dana pritvora

Istarski pročelnik ostaje iza rešetaka: Zagrepčanku tjerao na prostituciju pa je ucjenjivao fotografijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
57-godišnji Puljanin osumnjičen je za podvođenje 30-godišnje Zagrepčanke i organizaciju prostitutke u Puli i okolici. Radi se o pročelniku istarske županijske podružnice Ministarstva poljoprivrede.

Jednomjesečni pritvor protiv pročelnika u županijskoj ispostavi Ministarstva poljoprivrede Albina Lampe predložilo je državno odvjetništvo, a sudac istrage Županijskog suda u Puli taj je prijedlog prihvatio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strava u Srbiji Monstrum podvodio kćer s posebnim potrebama, majka znala za sve: "Bojala sam se samo da ne zatrudni" Prostitucija (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock) Zatvoreno za javnost Počelo suđenje u Koprivnici: Muškarac (52) podvodio djevojku (28), na popisu klijenata ugledni poduzetnici

Albin Lampe osumnjičen je za podvođenje 30-godišnje Zagrepčanke i organiziranje prostitucije u Puli i okolici. Pritvor protiv njega određen je zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogao ponoviti kazneno djelo, ali i zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke.

Glas Istre piše da je ovaj slučaj izazvao veliku pažnju jer je Lampe u Puli poznat kao ozbiljan i uzoran građanin, sve dok se iznenada nije saznalo da je osumnjičen za organizaciju prostitucije i ucjenjivanje 27 godina mlađe žene snimkama.

Podsjetimo, istarska policija utvrdila je da je 57-godišnjak od 1. srpnja do 24. rujna ove godine, iskoristio tešku financijsku situaciju 30-godišnjakinje i njen odnos zavisnosti o njemu te joj je na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja organizirao susrete s drugim osobama radi pružanja spolnih usluga uz novčanu naplatu.

"Također je i sam koristio spolne usluge 30-godišnjakinje uz novčanu naplatu te je uzimao dio njene zarade, a kada je 30-godišnjakinja odlučila prestati s pružanjem spolnih usluga njemu i drugim osobama, 57-godišnjak ju je počeo iznuđivati. Tražio je od nje novac ili da mu nastavi pružati spolne usluge ili će objaviti njene eksplicitne fotografije i snimke koje je snimio bez njena znanja", priopćila je PU istarska.

Inače, Lampe je zaposlenik pulske ispostave Ministarstva poljoprivrede. Tamo je obnašao dužnost pročelnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene