Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđeni se ničega ne sjeća

11 godina za ubojstvo nožem prijateljice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće osječkoga Županijskog suda proglasilo je danas 55-godišnjega Osječanina Zvonimira Mihića krivim za ubojstvo 57-godišnje prijateljice Jadranke Balen i krađu te ga je nepravomoćno osudilo na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 11 godina.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) teretilo ga je da je 20. siječnja ove godine u Kuhačevoj ulici u Osijeku, nakon svađe, prijateljicu Jadranku Balen tri puta ubo nožem i smrtno je ranio, nakon čega je otuđio njezin zlatni nakit.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Iznoseći obranu okrivljenik je tvrdio kako se ničega ne sjeća, ali budući da u tom trenutku nitko drugi nije bio u stanu, to nije mogao nitko drugi niti učiniti. Sudsko vijeće nije prihvatilo dio njegove obrane u kojoj je naveo da je nakit namjeravao dati prijateljičinoj kćeri.

Okrivljeniku je produljen pritvor, koji može trajati do pravomoćnosti presude, a određena mu je i mjera obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene