Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za kompaktne modele

Volvo predstavio svoju novu modularnu platformu - CMA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo je objavio prve službene informacije, video zapis i nekoliko fotografija s kojima je predstavio svoju novu modularnu kompaktnu platformu pod oznakom CMA (Compact Modular Architecture) koja će biti osnova njegovih budućih kompaktnih modela.

 

Pročitajte i ovo Platforma Cijepise.hr ISTRAŽILI SMO Vrhunac je kampanje cijepljenja, a platforma Cijepi se opet ima poteškoća: Nakon objave DNEVNIK.hr-a problem ekspresno riješen Slika nije dostupna PROTIV PLUTAJUĆEG TERMINALA Akcijom u Omišlju Greenpeace upozorio na štetnost skladištenja fosilnih goriva

CMA će dakle biti podloga za manje modele u ponudi, dok se oni veći, primjerice novi XC90, budući S90 i sl, temelje na također modularnoj SPA platformi. Manja će platforma motorizaciju i mnoge komponente (infotainment, sigurnosne sustave i sl.) dijeliti sa SPA platformom što će osigurati potrebnu kvalitetu, no i snižavanje troškova razvoja i proizvodnje za ovog proizvođača.

Proizvođač CMA i opisuje kao "manju, no jednako naprednu verziju već hvaljene SPA platforme".

Nadalje, ova će platforma podržavati ugradnju benzinskih i dieselskih 3 i 4-cilindričnih motora, hibridnog pogonskog sustava, a vjerojatno i u potpunosti električnog pogona. Prvi model temeljen na CMA platformi bi na tržište trebao stići tijekom 2017, a navodno će se raditi o kompaktnom crossover koji bi trebao nositi naziv XC40.

Kasnije se može očekivati i C40 nasljednik modela C30 i sl, a u videu se daju naslutiti i druge mogućnosti proširenja ponude.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene