Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi atraktivni SUV

Volkswagen potvrdio proizvodnju modela CrossBlue

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od koncepta do stvarnosti, put ne mora biti dug niti automobil nužno treba biti bitno drukčiji. Barem tako smatraju u Volkswagenu najavljujući budući SUV model.

Volkswagen je potvrdio kako će krajem 2016. u svojim pogonima u Chattanoogi, u SAD-u, započeti sa serijskom proizvodnjom SUV automobila CrossBlue. Podsjetimo se, riječ je o modelu koji je premijerno predstavljen na prošlogodišnjem detroitskom salonu NAIAS, a konkretnije radi se o SUV-u predviđenom i u izvedbi sa sedam sjedala, čije konačno ime još uvijek nije poznato.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna START Što povezuje Njemačku, Meksiko i Sarajevo? Ne, nisu Olimpijske igre... Slika nije dostupna TEST Pogledajte ove brojke i dva puta razmislite želite li voziti 200 km/h!

Koliko je za sada najavljeno, produkcijski CrossBlue je trenutno namijenjen isključivo američkom tržištu, no uvijek postoji mogućnost da se donese odluka o proširenju dostupnosti. CrossBlue će se temeljiti na platformi VW Grupacije MQB, a dimenzije će mu biti bliske onim konceptnog modela, odnosno iznosit će približno 4986 x 2014 x 1732 mm. Motorizacija ne bi trebala predstavljati nikakvo iznenađenje s obzirom kako se očekuju uobičajeni pogonski strojevi iz volkswagenove ponude, uključujući i hibridnu izvedbu.

Volkswagen će u same proizvodne pogone uložiti oko 900 milijuna američkih Dolara te za potrebe proizvodnje ovog automobila zaposliti dodatnih 2.000 radnika. Tvornica će biti proširena, a na istom mjestu će njemački proizvođač uspostaviti i novi američki centar za istraživanje, razvoj i planiranje.

Više na Autonet.hr.

 

br />  

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene