Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljanje AMG SLS-a

Schumacher Mercedesom i po stropu može

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je krajem prošle godine objavljeno da se legendarni as Formule 1, sedmerostruki prvak Michael Schumacher vraća u Veliki cirkus, mnogi su se pitali nije li to još jedna u nizu dezinformacija povezanih sa slavnim Nijemcem.

Naime, Schumi je nakon odlaska iz Formule 1, nebrojeno puta rekao kako više nema povratka. Pa čak nije uskočio niti u svoje staro, dobro poznato, mjesto u Ferrariju, kada je Felipe Massa nesretno stradao. No, Mercedes je ipak uspio i doveo je u svoje redove jednog od najboljih vozača svih vremena. Uz Mercedesov F1 bolid, od Michaela se očekivalo da odmah isproba i cjelokupnu gamu Mercedesovih sportskih AMG modela, a s njegovim dolaskom odlično se poklopila i promocija novog SLS-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Konkurencija Panameri Mercedes-AMG sprema limuzinski GT Slika nije dostupna Produljeni GT Mercedes-AMG sprema konkurenta porscheovoj Panameri?

Riječ je o samostalnom Mercedesovom projektu supersportskog automobila koji je ponovo uskrsnuo vrata koja podsjećaju na galebova krila. Originalan koncept potječe od jednog od najljepših automobila svih vremena, 300 SL-a iz pedesetih godina prošlog stoljeća. Dizajn SLS-a otkriva još neke detalje preuzete od bezvremenskog Gullwinga uz, naravno, maksimalno oslanjanje na blagodati modernog doba – prvenstveno naprednih simulatora i neizbježnog zračnog tunela. Uz takozvano 'peglanje' aerodinamike do savršenstva, AMG se posebno ponosi specijalnom izradom motora gdje se svakom pojedinom V8 stroju posvećuje jedan čovjek, koji na koncu i stavlja svoj potpis. Ovdje je 571 konjska snaga uz 650 Nm okretnog momenta. Mjenjač je sedmerostupanjski, s dva kvačila. Sve to jamči silovite performanse – 3,8 sekundi traje ubrzanje do 100 km/h uz maksimalnih 317 km/h.

Toliko brzo, snažno i aerodinamično, da čak može voziti i po stropu, ali naravno, samo ako je za volanom Michael Schumacher.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene