Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregledan i štedljiv Grand Scenic

VIDEO: Od kada je narastao postao još udobniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su vanjske dimenzije narasle za 7 centimetara u dužinu te 3,5 centimetara u širinu, Grand Scenic je još uvijek dovoljno pregledan te je njime lako manevrirati.

Sukladno većoj dužini povećan je i međuosovinski razmak. Upravo će to biti najvažnije za putnike jer je vožnja u ovom automobilu još ugodnija. Ponuda motora sastoji se od tri benzinska i dva dizelska agregata. Treba istaknuti novi 1.4 litreni turbo benzinac sa 140 konja te kako uz dvolitreni benzinac ide i CVT (ce-ve-te) mjenjač, koji princip rada posuđuje od skutera.

Pročitajte i ovo PR RENAULT HRVATSKA Izložba u Rimu "Hrvatska kakva se rijetko viđa" Carlos Ghosn (Foto: AFP) Vodio i Nissan Dao ostavku iz zatvora: Carlos Ghosn više nije na čelu francuskog Renaulta

Optimalan štedljivi dizelaš

Kod dizelaša je sve već, od ranije, poznato. Tako su u ponudi provjereni 1.5 litreni motor sa 105 konja te veći, 1.9, sa 130 konjskih snaga, uz napomenu kako oba imaju šest stupanjski mjenjač. Na prezentaciji smo imali priliku isprobati taj snažniji dizelaš i smatramo kako je upravo on najbolji odabir za ovaj, prilično velik automobil. Kada se u njega smjeste i putnici te njihova prtljaga, postaje jasno zašto je moćan, ali štedljiv dizelaš optimalan.

Za treći red sjedala 4.000 kuna

Grand Scenic nudi i treći red sjedala, za koji morate nadoplatiti prihvatljivih 4.000 kuna, ali i izvrsnu modularnost ostalih sjedala. Ako ste gledali naše ranije emisije onda znate kako je istovremeno s velikim Scenicom predstavljen i mali, klasični. No taj model stiže kasnije, sredinom ljeta. Cijene se kreću od 142 tisuće kuna za 1.6 litreni benzinac s osnovnom opremom, do 196 tisuća kuna za 1.9 litreni dizelaš s najboljom opremom. Nakon prvih kilometara sada čekamo i test kada ćemo ovaj automobil detaljno analizirati.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju u jutarnjem programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene