Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRABUS 800 WIDESTAR

Mercedes-Benz G Klase s 800 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon BRABUS G V12 S modela sa 700 KS, specijalizirani tuner za Mercedes-Benz automobile izbacio je ekstremnu verziju G Klase pod imenom 800 Widestar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLASIK Ove fotke pokazuju koliko se unutrašnjost automobila promijenila u posljednjih 40 godina! Slika nije dostupna TEST TEST: Mercedes-Benz GLA – zasluženi redizajn koji se ne vidi, ali osjeća...

Novi model preuzeo je krunu od svog prethodnika, BRABUS G V12 S modela sa 700 KS. BRABUS izrađuje ovo vozilo s petera vrata ručno na bazi postojeće Mercedes-Benz G Klase. Pri njemačkoj saveznoj agenciji za registraciju vozila BRABUS je registriran kao proizvođač automobila a poput svih specijalnih vozila ovog proizvođača, BRABUS 800 WIDESTAR dolazi s vrlo bogatim i luksuznim paketom opreme.

Moćna V12 pogonska jedinica s dva turbo punjača pravo je remek djelo kao i sam dizajn motora koji se temelji na V12 Bi-Turbo motoru iz postojećeg Mercedes-Benz S600 modela. Ugrađen je novi sustav usisa zraka i sustav s dvije posebne grane s ugrađenim kućištima za turbine i visoko-performansnim turbo punjačima, te četiri hladnjaka. Ovoj postavi pridužio se i visoko-performansni ispušni sustav od nehrđajućeg čelika koji je posebno razvijen za BRABUS 800.

Ispušni sustav ima tzv. 'free-flow' metalne katalizatore i četiri kromirane ispušne cijevi koje su u parovima postavljene ispred stražnjih kotača. Precizno mapiranje elektronske kontrolne jedinice odgovorno je za savršeno usklađen rad svih komponenti te osigurava zavidnu razinu udobnosti, izrazito visoku snagu i niske emisije štetnih plinova.

S ovakvim preinakama, pogonska jedinica u BRABUS 800 WIDESTAR-u dostavlja nevjerojatnu snagu od 800 KS pri 5.500 o/min i još nevjerojatniji maksimalan okretni moment od 1.420 Nm (iako elektronički ograničen na 1.100 Nm) dostupan već od niskih 2.100 o/min. Da bi cijeli sustav radio glatko, brine se tehnološki partner ARAL čija se 'high-tech' maziva koriste za cijeli pogonski sustav.

U kombinaciji s ojačanim 5-stupanjskim automatskim mjenjačem i stalnim pogonom na sva četiri kotača, pogonska jedinica lansira BRABUS 800 WIDESTAR od nule do stotke za samo 4 sekunde. Maksimalna brzina elektronički je ograničena na 240 km/h a bez blokade ovaj visoko-performansni terenac mogao bi postizati čak 270 km/h.

U skladu sa svojim zaista jedinstvenim performansama, obilježja BRABUSA vidljiva su i golim okom. BRABUS WIDESTAR posudio je standardnu karoseriju G Klase i podebljao je za još upečatljiviji i dinamičniji izgled. Moćni blatobrani dodaju 12 centimetara viška ukupnoj širini vozila. Čvrsti pragovi od nehrđajućeg čelika olakšavaju ulazak i izlazak iz vozila danju i noću zahvaljujući LED svjetlosnim sklopovima ugrađenim u prednje i stražnje WIDESTAR branike koji osvjetljavaju pragove svaki put kada se otvore vrata vozila ili kada se aktivira daljinsko otključavanje tj. zaključavanje.

WIDESTAR blatobrani ostavljaju dovoljno prostora za enormno velike kotače i gume a BRABUS vlasnicima proširene verzije nudi širok izbor posebno razvijenih kombinacija kotača i guma u rasponu od 20 do 23 inča, što je dostupno i za sve standardne modele G Klase s petera vrata.

BRABUS WIDESTAR verzija ima širi trag kotača i izgleda zaista impresivno. Prednja maska prati konture blatobrana i omogućava dotok hladnog zraka u motor i prednje kočnjice kroz otvore za zrak vrlo velikodušnih dimenzija. Tijekom dana, LED dnevna svjetla ispod glavnih svjetlosnih sklopova zasigurno će privući pažnju.

Za savršenu kombinaciju sportskih voznih karakteristika i zavidne razine udobnosti, BRABUS 800 WIDESTAR dolazi opremljen s inovativnim 'Ride Control' ovjesom. BRABUS-ov 'high-tech' ovjes razvijen je u suradnji s još jednim tehnološkim partnerom, tvrtkom BILSTEIN, a posebnost ovog ovjesa leži u dvosmjernim električki prilagodljivim prednjim i stražnjim amortizerima.

BRABUS se za sigurnost pobrinuo i ugradnjom visoko-performansnog kočionog sustava. Prednje kočnice opremljene su sa šesteroklipnim kočionim kliještima i ventiliranim diskovima promjera 380 milimetara. Na stražnjim kotačima nalaze se četveroklipna kočiona kliješta s diskovima promjera 345 milimetara.

Putnički prostor BRABUS 800 WIDESTAR terenca vrlo je ekskluzivno opremljen i osebujan. Popis opreme uključuje ergonomski oblikovan sportski upravljač, brzinomjer koji završava na 280 km/h i lajsne na pragovima od nehrđajućeg čelika s BRABUS logom.

Unutrašnjost BRABUS-ovih vozila izrađuje se po mjeri prema željama kupaca a odlukuje je posebno mekana i prozračna BRABUS Mastik koža a Alcantara koža dostupna je u širokom rasponu boja. Kupcima se također pruža velik izbor presvlaka i ukrasnih detalja od drva koji se mogu proizvesti u bilo kojoj željenoj boji. Ovisno o željama, drveni detalji također se mogu proizvesti u posebno ekskluzivnom nautičkom stilu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene