Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgodni crossover

[VIDEO] Mazda CX-3 stiže sljedeće godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mazda je u Los Angelesu predstavila svoj novi tzv. ulazni crossover, odnosno model CX-3 koji će se na tržištu pojaviti tijekom iduće godine.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST TEST Mazda CX5 – nova generacija ne želi biti veća i brža, i to je dobro Slika nije dostupna TEST RABLJENOG Maraton test 100.000 km u Mazdi 3

Riječ je o modelu koji će se u ponudi smjestiti ispod modela CX-5, a svojim se dizajnom ugledala prvenstveno na svog većeg brata, ali i Mazdu2, a obiteljske sličnosti se dakako zapažaju i u usporedbi s najnovijim modelom ovog proizvođača, odnosno Mazdom MX-5. Drugim riječima CX-3 je dizajnom podjednako dinamičan i elegantan crossover koji će se svrstati među najzgodnije pripadnike svog segmenta.

CX-3 se temelji na istoj platformi kao i Mazda2, a dijele i duljinu međuosovinskog razmaka od 2570 mm. Novi je crossover pak osjetno veći dimenzijama, odnosno duljina mu iznosi 4275 mm (+215 mm), a visina 1550 mm (+55 mm).

Unutrašnjost je uvelike prenijeta iz spomenute Mazde2, a proizvođač obećava zadovoljavajuću ponudu prostora te bogatu opremu koja će u najbolje opremljenim izvedbama između ostalog uključivati i infotainment sustav Mazda Connect te head-up zaslon.

Ponudu motora na europskim tržištima bi trebali činiti dva benzinska 2,0-litrena SkyActiv-G te jedan dieselski 1.5-litreni SkyActiv-D motor, koje će biti moguće upariti s ručnim i automatskim, odnosno SkyActiv-MT i SkyActiv-Drive mjenjačima. Uz standardne izvedbe s pogonom na prednje kotače, kupcima će biti ponuđen i opcijski pogon na sva četiri kotača.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene