Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljepši nego ikada

VIDEO: Japanci ništa ne prepuštaju slučaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tri godine na tržištu Nissanov super uspješni crossover Qashqai prolazi kroz blagu kuru pomlađivanja. Obzirom na popularnost, facelift možda i nije bio nužan, no Japanci jednostavno ništa ne prepuštaju slučaju. Qashqai kupcima mora biti što zanimljiviji.

Što se tiče vanjskih promjena, prvo što upada u oči su novi, nakošeniji farovi, nešto više kroma te redizajnirani prednji branik. Dva istaknuta ispupčenja na poklopcu motora sada su pomaknuta više prema naprijed. Straga se redizajnirani Qashqai najlakše prepoznaje po svjetlima koja su sada dvobojna ali koriste i LED tehniku osvjetljavanja.

Pročitajte i ovo PR NISSAN INNOVATION AWARD 2018 Nissan Hrvatska nagradio najinovativniji startup u finalu Idea Knockout natjecanja Slika nije dostupna Test rabljenog Rabljeni Nissan Qashqai - malo nedostataka i predvidljivi kvarovi

Bok je ostao netaknut dok Nissan obogaćuje i ponudu boja. Novost su crvena 'new Red', te siva 'Titanium'. Razumljivo, i naplaci dolaze s novim dizajnom. U principu se čini kako su promjene gotovo neprimjetne, no novi Qashqai zaista djeluje svježije. To se najbolje vidi kada ga se usporedi s originalnim modelom. Promjene iznutra odnose se na novi displej putnog kompjutera, smješten između dva okrugla instrumenta s novom grafikom, te na poboljšanu kvalitetu materijala. Ostatak jednostavno ne bi imalo smisla mijenjati.

Posebna pažnja posvećena smanjenju buke

Ono što se ne vidi jesu promjene tehničke prirode, dakle, ispod lima. Ovdje bi kao najveću novost istaknuli poboljšani ovjes, čime je Qashqai postao udobniji ali i agilniji. Uz to, u Nissanu su posebnu pažnju posvetili smanjenju buke u kabini. To je ostvareno dodatnim izolatorima na poklopcu motora i na A nosaču krova, a iz istog je razloga modificiran i vjetrobran.

Kao odgovor na sve prisutnije pitanje ekološke prihvatljivosti, Nissan odsada nudi i verziju Pure Drive. Riječ je o modelu poboljšane aerodinamike, s gumama niskog otpora kotrljanja, dok je 1.5 dizelski motor opremljen mjenjačem s produljenim završnim omjerom. Emisija CO2 tako je snižena na samo 129 g/km, odnosno Qashqai Pure Drive troši svega 4,9 litara.

Kao i prije, u ponudi ostaju dva benzinska i dva dizelska motora. Cijena novog Qashqaija je povoljnija te starta od 139, odnosno od 155 tisuća kuna, za produženi model +2. Treba spomenuti kako je +2 sada dostupan i sa slabijim motorima, što dosad nije bio slučaj. Ako tražite više, dakle, i pogon na sve kotače, automatski mjenjač, snažan dizelski motor i brdo opreme, tada cijena raste dvostruko, do 290 tisuća kuna, što je i Qashqaijev maksimum. Mi smo sigurni kako će bolje ići oni jeftiniji, a takvim modelima, barem prema onom što smo isprobali u Rovinju, svakako dajemo visoku prolaznu ocjenu.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem terminu programa Nove TV. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene