Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro u proizvodnji

VIDEO i FOTO: Covini C6W juri – na šest kotača!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od tri deseteljća razvojnog procesa, tim iz Covini Engineeringa tvrdi da gledamo finalnu proizvodnu verziju modela C6W sa šest kotača koji bi uskoro trebao biti i službeno predstavljen javnosti.

Model Covini C6W, sportski automobil talijanskog proizvođača Covini Engineering, nije proizvod mašte nekog mladog nadobudnog dizajnera ili inženjera. Ovaj projekt začet je prije 32 godine, a talijanski proizvođač od tada radi na njemu. Tvorci automobila inspiraciju su pronašli u trkaćem automobilu iz 1976. zvanom Tyrell P34 koji je imao dva para prednjih kotača.

Pročitajte i ovo Sportske igre mladih - 2 Sportske igre mladih Prokurative kao sportska arena: Split je domaćin završnice natjecanja u kojem je sudjelovalo 260 tisuća mladih Ilustracija spasili ih vatrogasci Drama u sportskoj dvorani! Djeca s trenerom zaglavila u dizalu, osmero ih završilo u bolnici

Ova zvijer na šest kotača i stražnjim pogonom snagu crpi iz 4.2-litrenog Audijevog agregata. Krajnji rezultat je 440 KS i 470 Nm okrentog momenta koji se na kotače prenose preko 6-stupanjskog ručnog mjenjača. Maksimalna brzina C6W-a trebala bi se kretati oko 300 km/h.

Iako se C6W nije u potpunosti okoristio specifičnim inženjerskim karakteristikama Tyrell P34 modela, osnivač tvrtke Ferruccio Covini prije dvije godine naveo je svoje razloge za proizvodnju modernog automobila na šest kotača. Oni su bili sljedeći: smanjen rizik bušenja prednjih guma, smanjen rizik od tzv. aquaplanninga, bolje kočenje, bolji grip, veća udobnost, bolja apsorpcija udarca kod frontalnog sudara.

Prema riječima ekipe iz Covini Engineeringa, C6W model sa stražnjim pogonom je finalna proizvodna verzija automobila. Za sada nema nikakvih informacija o cijeni ili veličini serije tj. koliko primjeraka namjeravaju izraditi, ali potpuno je izgledno da će ova ludost zaista krenuti u proizvodnju.

Ferruccio je također najavio da Covini Engineering sljedeće godine planira proizvodnju novog superautomobila s dizelskim motorom te razvoj još jednog, za sada neimenovanog, projekta.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene