Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novosti iz Toyote i BMW-a

Uživanje u specijalnim aerodinamičnim dodacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novu Toyotu Prius od jučer se moglo pronaći u prodajnim salonima većine europskih zemalja, a nije mirovao ni njemački div BMW, koji od jeseni uvodi novitete u svoju prestižnu limuzinu.

BMW uvodi neke novine za svoju prestižnu limuzinu. U ponudi će uskoro biti M paket te novi biturbo dizelaš sa 306 konja. Ovo je prvi puta da BMW nudi opcionalni M paket za seriju 7. Riječ je o specijalnim aerodinamičnim dodacima te kromiranim elementima na karoseriji. Uz to, M sedmica će se od ostalih razlikovati i po posebnim bojama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CR-Z s turbo punjačem Napokon prava verzija Honde u dolasku Slika nije dostupna U 13 godina Toyota prodala više od dva milijuna Priusa

Uz to, od jeseni BMW uvodi i potpuno novi biturbo dizelski motor koji će se proširiti i na ostatak bavarske game. Biti će dostupan u modelu 740d, a razvija 306 konja i 600 njutn metara okretnog momenta. Ubrzanje traje svega 6,3 sekunde. Premijera ovog modela biti će na auto salonu u Frankfurtu.

Novi Toyotin Prius – Snažniji i štedljiviji

Od jučer je u većini europskih zemalja počela prodaja nove generacije Toyote Prius. Japanski hibrid koristi novo razvijeni 99 konja snažan 1.8 litreni benzinski motor koji je uparen sa 60 kilovata snažnim elektromotorom. Time je Prius postao snažniji ali u Toyoti tvrde kako je, unatoč tome, štedljiviji.

Jedan od razloga je i nova generacija hibridnog pogona, olakšana za čak 20 kilograma. Osim smanjene težine cijeli je sklop i manji, čime je dobiveno više mjesta u kabini i prtljažniku.  Prius je serijski opremljen sa sedam zračnih jastuka, uključujući i one za koljena te praktičnim head-up displejom. U ponudi su tri razine opreme, a cijena osnovnog modela u Njemačkoj iznosi 24.950 eura.

Emisiju Automotiv pogledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene