Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Upoznajte Silver Bullet Hot Rod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljamo vam 'custom' projekt kojime je nastao doista jedinstveni Porsche 356 Silver Bullet Hot Rod.

Restauracijski radovi na starim Porsche modelima definitivno su jedan od najboljih hobija na svijetu. Međutim, teško da je itko ikada uspio postići nešto što je uopće blizu ovom najnovijem 'custom' Porscheu. Upoznajte Porsche 356 Silver Bullet Hot Rod

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Koliko god čudno izgledao za današnje pojmove, ovaj jedinstveni ''Silver Bullet'' 356 Porsche skup je estetskih tragova i mehaničkih elemenata raznih Porsche modela od 50-ih godina prošlog stoljeća do danas.

Ovaj predivan i u svakom smislu riječi jedinstven automobil djelo je Australca Jeffa Duttona, ljubitelja Porscheovih automobila koji je odlučio napraviti jedinstven Porsche automobil sastavljen od raznih legendarnih modela iz duge i bogate povijesti njemačkog proizvođača sportskih automobila. Dutton je odlučio napraviti automobil po uzoru na 356 Continental i Outlaw modele iz pedesetih godina prošlog stoljeća. Automobil se sada priprema za prodaju pa smo se i mi, kroz ovaj članak, dotakli njegovog savršenstva.

Ovaj doista jedinstven Porsche 356 Silver Bullet Hot Rod izrađen je 1992. godine u Australiji a radi se o opsežno modificiranoj karoseriji 356 Continental Coupea koja leži na šasiji 914 modela. Vjerojatno će samo istinski ljubitelji Porscheovih automobila znati što to točno znači, a za laike je dovoljno reći da je ovaj automobil zapravo spoj nekoliko legendarnih Porsche modela iz različitih razdoblja bogate povijesti njemačkog brenda.

Svi paneli modificirani su kako bi se dodatno istaknuo izgled specifičan za tzv. hot rod automobile. Silver Bullet Hot Rod leži na 17-inčnim naplatcima i ukrašen je s mnoštvom sitnih detalja poput šest poliranih ispušnih cijevi, trkaćim otvorom za punjenje goriva na haubi i drugim elementima izvedenim u visokom sjaju.

►►►   918 Spyder osvaja Nurburgring

►►►   Porsche 911 GT1 'Strassenversion' za 1,2 milijuna eura

►►►   Lego Porsche 911 Turbo PDK – totalno nestvarno!

 

Unutrašnjost je izvedena gotovo spartanski a dojam trkaćih automobila iz pedesetih dodatno naglašava aparat za gašenje požara. Iako pomalo škrt, interijer odaje dojam luksuza i profinjenosti kožnim školjkastim sjedalima i drvenim upravljačem.

Automobil je opremljen središnje smještenim 3.0-litrenim motorom iz 911-ce koji dostavlja 276 KS. Ta snaga na pogonske kotače prenosi se preko 5-stupanjskog ručnog mjenjača preuzetog s 915 modela.

Količina detalja na Silver Bullet Hot Rodu jednostavno je nevjerojatna, a možemo samo pretpostaviti koliko je zahtjevno i skupo bilo izraditi ovakav automobil. Beskompromisan i neponovljiv, Silver Bullet Hot Rod rezultat je stotine tisuća dolara i nebrojeno mnogo sati rada, ljubavi i pažnje a najbolje od svega jest što možete sjesti za upravljač i provozati se po gradu.
 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene