Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Mercedes-Benz

U Frankfurtu predstavljen S-Class Coupe kao najava budućeg CL modela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes nam je predstavio svoj novi konceptni coupe S klase koji bi nam trebao dati jasniju ideju kako će izgledati sljedeća generacija luksuznog coupea CL klase.

Iako će CL klasa možda postati stvar prošlosti, razloga za tugu nema jer nam iz Mercedesa dolazi nasljednik luksuznog coupea u obliku potpuno novog, konceptnog coupea S klase koji je ovih dana predstavljen na međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Zamišljen kao najluskuzniji model u ponudi, ovaj konceptni coupe čini se vrlo blizu proizvodnoj verziji a za pohvaliti je što novi coupe S klase ipak ima osebujan identitet te se od limuzinske verzije ne razlikuje samo po broju vrata i nešto više ukošenom krovištu već nosi cijeli niz jedinstvenih karakteristika.

S-Class Coupe ima doista moćan stav, izgledom i dimenzijama, a njegovu dominantnu prisutnost dodatno naglašvaju 21-inčni naplatci. Stražnjim krajem pak dominiraju tanki vodoravni svjetlosni sklopovi povezani estetskim detaljem u obliku kromirane trake.

Stražnji kraj također je obogaćen novim, izuzetno elegantnim vodoravno položenim svjetlosnim sklopovima. Elegantne i zavojite linije standardne S klase interpretirane su na novi način a konceptni coupe u cijelosti izgleda doista prekrasno s koje god strane gledali.

►►►   A-klasa postala kompaktni crossover

►►►   Mercedes-Benz S klasa u prestižnom AMG izdanju

U unutrašnjosti se može primijetiti da je komandna ploča rasporedom slična onoj u S klasi te isto tako udomljuje 12.3-inčne ekrane kao i limuzinska verzija te naravno ekran na dodir na središnjem grebenu. Otvori za zrak proizvedeni su od bijelog aluminija s umetcima nalik na keramiku te elementima od brušenog i poliranog aluminija. Od aluminija su i ručice vrata dok podatna teleća koža prekriva sjedala i komandnu ploču. Podnice pak prekrivaju ručno rađeni svileni tepisi dok je linija krovišta također izrađena od ručno tkane svile.

Pod poklopcem motora konceptne studije skriva se dobro poznati 4.6-litreni V8 Bi-turbo motor koji dostavlja 455 KS te 700 Nm okretnog momenta.

Uz cijeli dijapazon naprednih tehnoloških rješenja dolazi i Intelligent Drive tehnologija koja uključuje dvije stereo kamere za 3D pregled područja do oko 50 metara ispred automobila uz funkciju prepoznavanja predmeta i kretanja ispred vozila. Isti sustav također prati okruženje automobila u rasponu do 500 metara te ujedno može prepoznati i površinske neravnine što pak pomaže Magic Body Control sustavu da pokrene odgovarajuća podešenja ovjesa za što ugodniju vožnju.

Za kraj valja spomenuti i infotainment sustav konceptnog coupea S klase koji dolazi s MoodGrid softverom a njegova Gracenote funkcija omogućava prepoznavanje glazbe i odabir one glazbe koja odgovara raspoloženju vozača u svakom datom trenutku.

Proizvodna verzija mogla bi se pojaviti već u siječnju sljedeće godine na NAIAS-u u Detroitu. Jedva čekamo jer ovaj novi Coupe izgleda sjajno!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene