Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko 16 milijuna prodanih primjeraka

Toyota predstavila novu generaciju modela Hilux

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski je proizvođač u Tajlandu premijerno predstavio novu, osmu generaciju svog najpopularnijeg pickupa, modela Hilux koji je od 1968. pa sve do sada prodan u preko 16 milijuna primjeraka širom svijeta.

 

Novi je Hilux 70 mm dulji i 20 mm širi od svog prethodnika, dok mu je linija krova neznatno niža, a kupci će prije svega primijetiti nova LED svjetla za dnevnu vožnju, novu masku motora, dublji prednji branik, izraženije lukove blatobrana, novi stražnji branik, dorađena stražnja svjetla, nova vrata tovarnog prostora sa standardnom kamerom za vožnju unatrag i sl. Sve u svemu automobil djeluje rafiniranije, od svog prethodnika, a vizualni dojam zaokružuju novi 16, 17 i 18-colni lakometalni naplatci.

Unutrašnjost je kvalitetnija i bogatije opremljena, odnosno više podsjeća na obiteljski automobil nego što je to bio slučaj do sada, odnosno možemo reći kako odgovara interijeru kojeg bi mogli očekivati i SUV-u. Najviše se ističu novi upravljač i instrumentna ploča, a posebno središnji zaslon osjetljiv na dodir koji je i središte bogatijeg infotainment sustava. Proizvođač također tvrdi i kako je osjetno smanjena razina buke i vibracije unutar kabine što će dodatno povećati komfor za vrijeme vožnje.

Tome će svakako pripomoći i nova konstrukcija te unaprijeđeni ovjes (dostupan u tri izvedbe ovisno o namjeni vozila) što će se dakako odraziti i na kvalitetu voznih sposobnosti samog automobila.

Kada je riječ o motorizaciji ona će se razlikovati od tržišta do tržišta, no općenito činit će ju dva dieselska i dva benzinska motora. Prvi je 2,4-litreni turbodiesel snage 119 kW, odnosno 162 KS i najvećeg okretnog momenta od 400 Nm te novi 2,8-litreni turbodiesel snage 132 kW, odnosno 180 KS i najvećeg okretnog momenta od 450 Nm. Izbor benzinaca će činiti 2,7-litreni atmosferski 4-cilindrični motor snage 122 kW, odnosno 166 KS te veći 4,0-litreni 6-cilindrični pogonski stroj snage 207 kW, odnosno 281 KS.

Ovisno o izboru motora kupcima će biti ponuđeni 6-stupanjski ručni te 6-stupanjski automatski prijenosi.

Prodaja nove generacije Hiluxa će započeti u narednim mjesecima, a uskoro bi trebali znati više i o europskoj izvedbi.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene