Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Studenti dizajna osmislili praktični i moderni BMW X4

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki CU-ICAR (Clemson University International Center for Automotive Research) pokazao je što sve može nakon što su studenti automobilskog inženjeringa predstavili svoje najnovije konceptno vozilo na događaju rezerviranom za automobilsku industriju.

BMW X4 je zbog svoje ukošene linije krovišta i agresivnog vanjskog izgleda morao pristati na neke kompromise,a BMW očigledno smatra da postoji tržište za ovakav SUV kojem manjka prostora a i koji nije pretjerano iskoristiv!? Jesmo li rekli da pričamo o SUV-u?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Međutim, studenti sveučilišta Clemson imaju bolju ideju za X4 model. U sklopu četvrte generacije programa razvoja konceptnih vozila, ovaj model nazvan Deep Orange 4 zapravo je vozilo koje je sponzorirao sam BMW Manufacturing Co. Iako Deep Orange 4 izgleda poput BMW X4, ovaj je koncept zapravo započeo život kao mehanička kopija X3 modela.

Opisan je kao svestrano vozilo koje je namijenjeno za tržišnu nišu performansno orijentiranih SUV vozila koji žele agresivan sportski dizajn ali isto tako i iskoristivost i prostran interijer.

Studenti su za Deep Orange 4 razvili cjenovno učinkovit plan proizvodnje čiji bi konačan rezultat trebao biti model male proizvodne serije koji bi se mogao proizvesti bez negativnih učinaka na postojeće BMW-ove proizvodne procese.

Nakon uspješno dovršene analize svih područja proizvodnje, studenti su se prebacili na fazu dizajna kojime su pretvorili prtljažni prostor u otvorenu konfiguraciju koja omogućava iskoristivost kakvu nude samo američki pick-up kamioneti.

Nakon koncepta BMW izbacio proizvodni X4 model

Umjesto klasičnih vrata prtljažnika X4, ovaj Deep Orange 4 model ima klizeće stražnje vjetrobransko staklo koje se pomiče preko krovišta automobila nakon čega se poput vrata trgovine u oba smjera otvaraju vrata prtljažnika (elektronički) koja otkrivaju prtljažni prostor.Izgleda pomalo smiješno, ali nije loša ideja.

Konačan rezultat i nije toliko atraktivan kao serijski BMW X4 ali ovaj koncept osmišljen je s ciljem da bude varijanta u maloj proizvodnoj seriji koja bi koštala oko 8 tisuća dolara više u odnosu na standardni model. Amerikancima bi se ovakvo što moglo čak i dopasti.

Dok čekamo više podataka uživajte u video prilozima ovog vrlo zanimljivog vozila!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene