Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sport Activity Coupe

Nakon koncepta BMW izbacio proizvodni X4 model

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bavarci ovih dana otvaraju novu nišu još modernijih, luksuznih i kompaktnih SUV modela s coupeovskom linijom krovišta koju sami nazivaju ''Sport Activity Coupe'' a predstaviti će ju s novim modelom X4.

Bavarski brend već je najavio da planira uvesti novi crossover model kad je predstavio svoj X4 koncept a budući proizvodni model temelji se na X3 modelu i usvaja sportski dizajn insipiriran većim X6.

Također bi mogli reći da se radi o ušminkanom i skupljem X3 obzirom da koristi istu platformu, iste motore pa čak i izgled interijera iako s odvažnijim vanjskim izgledom i manjim unutarnjim prostorom koji je morao ustupiti mjesto specifičnom coupeovskom dizajnu krovišta.

Sprijeda su se dizajneri odlučili za agresivnu prednju masku s izražajnom rešetkom hladnjaka koja je okružena sa svake strane s duplim svjetlosnim sklopovima koji se protežu od ruba rešetke do rubova branika i elegantne maglenke koje su se smjestile ispod svjetala.

Prema kraju se proteže spuštajuća linija krovišta koja oponaša izgled ''klasičnog sportskog coupea.'' Model je na stražnjem kraju dobio LED svjetlosne sklopove u obliku slova L te imitaciju stražnjeg difuzora.

U unutrašnjosti novog X4, izuzev komandne ploče koja je gotovo identična onoj u X3 modelu, iz BMW-a kažu da će vozač i suvozač sjediti 20mm niže nego u X3 modelu dok su stražnja sjedala oblikovali na način da petoj osobi u vozilu očigledno bude izrazito neudobno. Stražnja sjedala mogu se preklopiti u omjeru 40:20:40 čime je moguće povećati obujam prtljažnog prostora na maksimalnih 1.400 litara.

BMW X6 M u maskirnoj varijanti

Stigla treća generacija X5 modela

Što se tiče motorizacijskih opcija, ponudu dizelaša čine tri jedinice i to redom 2.0-litrena jedinica sa 190 KS kod xDrive20d modela, zatim 3.0-litreni šesterocilindrični motor kod xDrive30d modela koji dostavlja 255 KS i na kraju isti šesterocilindrični trolitraš koji u xDrive35d modelu dostavlja 310 KS.

Od benzinaca tu je 2.0-litreni turbo motor pod poklopcem xDrive20i modela sa 181 KS, zatim 2.0-litreni turbo sa 245 KS koji će pogoniti xDrive28i te izdašni 3.0-litreni šesterocilindrični turbo motor sa 305 KS kod xDrive35i modela.

Za sada još nema informacija o M X4 modelu ali realno je očekivati da će u budućnosti novog crossovera biti i M Performance varijanta. Dok čekamo više informacija uživajte u velikoj foto galeriji!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene