Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napredna tehnologija

Sljedeća BMW-ova serija 7 dobit će nove 6-cilindrične motore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim informacijama sljedeća će generacija BMW serije 7, čiji se dolazak na tržišta očekuje do kraja iduće, odnosno početkom 2016, biti prvi BMW-ov model u kojega će se ugrađivati novi modularni 6-cilindrični motori.

 

Za sada nema konkretnih informacija o specifikacijama tih pogonskih strojeva, no Car&Driver javlja kako se radi o motorima koji će se temeljiti na modularnoj konstrukciji koju su Bavarci najavili još prije dvije godine, a koja uključuje 3, 4 i 6-cilindrične motore.

Bit će to nekoliko benzinskih i dieselskih rednih 6-cilindričnih motora s kojima u BMW-u namjeravaju postaviti nove standarde kada je riječ o performansama, potrošnji, emisijama i rafiniranosti konvencionalnih pogona.

Dodajmo, kako bi 4-cilindrični motor koji bi se također trebao naći u novoj seriji 7, a o kojem se već dulje vrijeme mogu čuti razne glasine, trebao biti rezerviran samo za hibridnu izvedbu. Trenutno je još uvijek prerano govoriti o performansama tog modela, no vjeruje se da će kombinacija spomenutog benzinca i električnog motora razvijati snagu od oko 300 KS.

Na kraju recimo i kako isti izvor navodi da bi nova serija 7 trebala biti, možda čak i serijski, opremljena laserskim prednjim svjetlima. Masa automobila će biti značajno snižena zahvaljujući naprednijoj konstrukciji te većem udjelu ugljičnih vlakana i drugih lakših materijala, a kada je riječ o dizajnu možemo očekivati još veću dozu elegancije i stila.

Službena premijera se očekuje točno za godinu dana, na idućem frankfurtskom salonu automobila.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene