Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompaktni off-roader

Škoda Yeti zategnula bore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Frankfurt Motor Show otvara vrata za nekoliko tjedana a, kao i mnogi proizvođači, i Škoda je odlučila pokazati svoje novitete prije službenog otvaranja te je tim povodom predstavila redizajniran Yeti model.

Škoda je predstavila redizajniranu Škodu Yeti nekoliko tjedana pred službenu premijeru modela na nadolazećem Frankfurt Motor Showu. Kompaktni off-roader zaslužio je mnoge pozitivne kritike otkako se pojavio na tržištu a sada dolazi u još elegantnijem izdanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 12.09.-22.09. Ovaj tjedan počinje Frankfurt Motor Show! Slika nije dostupna Nakon više od 30 godina stiže nam novi Audi Sport Quattro

Kompaktni SUV češkog brenda biti će dostupan u dvije varijante, kao elegantan i moderan Škoda Yeti model za grad te avanturistički off-road Škoda Yeti za one koji vole istraživati otvorenu prirodu.

Obje verzije Škode Yeti dolaze s redizajniranim prednjim i stražnjim krajem, novim alu naplatcima, ponekim novitetima u unutrašnjosti, novim Simply Clever rješenjima i najvišom razinom funkcionalnosti te zanimljivim, novim kombinacijama agregata i sustava prijenosa.

Redizajnirani prednji branik na oba modela sada je više horizontalno postavljen i dodatno naglašen s osebujnom rešetkom hladnjaka i redizajniranim prednjim svjetlosnim sklopovima koji će po prvi put opcionalno moći dolaziti u obliku Bi-Xenon svjetala s ugrađenim LED dnevnim svjetlima. U skladu sa proizvođačevim novim dizajnerskim jezikom, maglenke na prednjem kraju sada su kockastog oblika i postavljene su niže dolje pod prednjim branikom.

Novi Yeti modeli dolaze i sa osvježenim interijerom s novim trokrakim upravljačem u sedam varijanti, novim tkaninama i uzorcima za sjedala kao i novim dekorativnim elementima na komandnoj ploči.

►►►   Sportski karavan u obliku Škode Rapid Spaceback

Ponuda agregata uz Yeti ostaje nepromijenjena dok je proizvođač ipak uveo neke nove kombinacje motora i mjenjača. Kupci će moći birati između četiri dizelske i tri benzinske pogonske jedinice pri čemu svaka dolazi sa turbo punjačem i sustavom izravnog ubrizgavanja.

Što se tiče performansi, ponuda obuhvaća modele s izlaznom snagom od 105 KS kao u slučaju 1.2 TSI jedinice pa sve do 170 KS kod 2.0 TDI-a. Tako 1.6-litreni TDI motor sa 105 KS koje se prenose na prednju osovinu od sada možete naručiti sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem dok se 2.0-litreni TDI motor sa 170 KS može naručiti i sa pogonom na sva četiri kotača i 6-stupanjskim automatikom.

U ponudi su i Green Line verzije koje su opremljene Green Tech paketom koji uključuje Start/Stop sustav, sustav regenerativnog kočenja i gume s niskim otporom kotrljanja.

Novi modeli biti će predstavljeni na Frankfurt Motor Showu u rujnu a do kraja ove godine Škoda će obje nove varijante Yeti modela baciti u prodaju na europskom tržištu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene