Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sportski karavan u obliku Škode Rapid Spaceback

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škoda je upravo predstavila novi Rapid Spaceback model čime je proširila svoju modelsku ponudu u kompaktnom segmentu.

Po prvi put, Škoda će s ovim novim modelom kupcima ponuditi kompaktni automobil koji donosi veliku praktičnost, karakterističnu za ovaj brend, u obliku hatchbacka. Sa svojim dinamičnim i modernim dizajnom, Škoda Rapid Spaceback obraća se mlađim kupcima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 12.09.-22.09. Ovaj tjedan počinje Frankfurt Motor Show! Slika nije dostupna Nakon više od 30 godina stiže nam novi Audi Sport Quattro

Nova Škoda Rapid Spaceback odaje čist i moderan estetski dojam s vrlo posebnim štihom. To je automobil koji istovremeno izgleda sportski, svježe, dinamično i elegantno čime trenutačno ostvaruje atraktivan i privlačan dojam. Posebni detalji najuočljiviji su s boka vozila. U odnosu na uobičajene hatchback modele, Rapid Spaceback izgleda više sportski i čak produženo, gotovo poput coupea, čime će se definitivno isticati u odnosu na konkurenciju.

Dizajneri su posebnu pažnju posvetili bogatim individualizacijskim opcijama koje su upravo jedna od glavnih karakteristika i prednosti novog Rapid Spacebacka. Jedna od njih je i ogromno stakleno panoramsko krovište koje se nalazi na popisu dodatne opreme. Zatamnjeni stakleni krov proteže se cijelom dužinom krovišta od prednjeg vjetrobranskog stakla do stražnjeg stakla nudeći putnicima neometan pogled u nebo. U kombinaciji sa spomenutim staklenim krovom, opcionalno 'prolong' stražnje staklo predstavlja još jedan specifičan estetski detalj. U slučaju da se odlučite na potonju opciju, zatamnjeno stražnje staklo proteže se nekih 10 cm više prema dolje, prema vratima prtljažnika, u odnosu na standardno stražnje staklo. Povezano sa staklenim krovištem, zatamnjeno stražnje staklo tako se proteže od samog prednjeg vjetrobranskog stakla do ruba vrata prtljažnika.

Stražnji dio vozila također ukazuje na sportski karakter nove Škode Rapid Spaceback. Svojim čistim linijama stvara uravnotežen i estetski čist dojam. Crni difuzor naglašava vodoravnu orijentaciju elemenata koja je istaknuta i širokim stražnjim svjetlosnim sklopovima u C dizajnu tipičnom za ovaj brend.

Interijer nove Škode Rapid Spaceback ne bi trebao nikoga ostaviti ravnodušnim. Dizajneri su se potrudili i unutrašnjost obogatili sportskim trokrakim upravljačem, stilskim ukrasnim elementima i osviježenim dizajnom presvlaka sjedala. Tipično za Škodu, interijer novog Rapid Spacebacka nudi pregršt prostora unatoč činjenici da vanjske dimenzije mjere 18 cm manje od limuzinske verzije.

Putnički prostor jednako je velikodušan kao i u većem bratu, Rapid limuzini. Stražnji kraj nudi više prostora za noge (64mm) nego ijedan drugi automobil ove klase a isto vrijedi i za prostor za glavu na stražnjim sjedalima (980mm). Isto tako, obujam prtljažnika jedan je od najvećih u klasi s 415 litara tj. 1.380 litara sa spuštenim stražnjim sjedalima.

Velikodušan prostor popraćen je i brojnim rješenjima koja brend obuhvaća jednim zajedničkim nazivnikom 'Simply Clever.' To su npr. opcionalni dupli pod u prtjažnom prostoru što omogućava da se prtljažnik podijeli u dvije vodoravne razine nudeći tako dvostruku upotrebljivost. A ako želite do maksimuma iskoristiti cijeli prostor prtljažnika, nema potrebe da se dupla podnica uklanja već se ista jednostavno premjesti u niži položaj tik do dna.

Također, Škoda Rapid Spaceback nudi i sve one praktične elemente koje poznajemo na Rapid limuzini uključujući i strugalicu za led kod poklopca spremnika goriva i držač za sigurnosni pojas ispod vozačeva sjedala, dvostranu pokrivku podnice prtljažnika ili prostor za odlaganje smeća u vratima. Među ostalim valja spomenuti i držač parkirne karte, držač za multimedijske sadržaje, držač za čaše na prednjem i stražnjem kraju te policu za odlaganje predmeta koja se može spremiti iza stražnjih sjedala.

►►►   Napokon bez kamuflaže - nova Octavia RS!

►►►   Fabia RS 2000 roadster koncept

Za početak u ponudi će biti četiri benzinska i dva dizelska agregata s izlaznom snagom od 74 KS i 121 KS. Rapid Spaceback GreenLine opremljen s 1.6-litrenim TDI motorom dostavljati će 89 KS uz prateću prosječnu potrošnju goriva od minornih 3.8 l/100km uz CO2 emisije od 99 g/km.

Nova Škoda Rapid Spaceback nudi najviše sigurnosne standarde koji se danas već i očekuju od Škodinih vozila. Opširan sigurnosni paket štiti putnike u slučaju nezgode. Točnije, isti uključuje prednje i bočne zračne jastuke, zračne jastuke za područje glave, sigurnosne pojaseve u tri točke podesive po visini s predzatezačima i naslonjače za glavu podesive po visini.

Kako je u zemljama Europske unije ABS i ESC postao obvezan, i ti su sustavi dio standardne opreme. Drugi elementi aktivne sigurnosti uključuju i opcionalne xenon svjetlosne sklopove, sustav kontrole pritiska zraka u gumama, maglenke s funkcijom zakretanja u zavojima i 'Hill-Hold Control' pomoćni sustav.

Škoda Rapid Spaceback svoj će javni debi imati na ovogodišnjem Frankfurt Motor Showu u rujnu a lansiranje na europskim tržištima zakazano je za mjesec dana kasnije, u listopadu 2013.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene