Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez

Ovo je u vožnji opasnije od SMS-anja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tipanje na mobitel tijekom vožnje jedna je od češćih uzroka prometnih nesreća, ali ima jedna stvar koja na prometne nesreće utječe još više.

Tijekom vožnje potrebno se koncentrirati, a kako bi se to što više potaknulo, osmišljeni su i zakoni koji zabranjuju npr. tipkanje po mobitelu tijekom vožnje. Međutim, postoji jedna stvar koja se teško može regulirati zakonom, a možda čak i više od SMS-anja utječe na vaše vozačke sposobnosti. Radi se o sanjarenju, piše Popular Mechanics.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Ilustracija Noćna vožnja kod Varaždina Dječak (14) vozio automobil: Dvaput je sletio s ceste i završio u bolnici

>> VIDEO Mladić snimio video priznanje: 'Ubio sam čovjeka dok sam vozio pijan'

Jedno osiguravajuće društvo proučavalo je 65.000 fatalnih nesreća koje su se dogodile tijekom dvije godine. Otkriveno je kako je svaka deseta nesreća povezana s ometanjem vozača njegovim vlastitim mislima. To je čak pet puta više od nesreća uzrokovanih zbog razgovaranja na mobitel ili slanja SMS-a.

Ono što vozača lako prevari kod sanjarenja jest da oni misle kako su potpuno svjesni svog okruženja, kad im misli zapravo vrludaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene