Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivali opasni kvar

SAD traži 16,4 milijuna dolara kazne od Toyote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo prometa Sjedinjenih Država objavilo je da traži 16,4 milijuna dolara kazne protiv japanskog autoproizvođača Toyote zbog propusta da pravodobno obavijesti regulatorna tijela u SAD-u o problemu sa zaglavljivanjem papučice gasa.

Riječ je o najvećoj kazni koju je ikada izrekla američka Uprava za sigurnost cestovnog prometa (NHTSA) protiv nekog proizvođača automobila. 'Sada imamo dokaz da Toyota nije ispunjavala svoje zakonske obveze,' izjavio je ministar prometa Ray LaHood. 'Što je još gore, oni su svjesno, mjesecima skrivali opasni kvar od američkih dužnosnika, ne poduzimajući mjere za zaštitu milijuna vozača i njihovih obitelji', istaknuo je La Hood.

Pročitajte i ovo Suđenje Hrvatima u Zambiji Veleposlanik stigao kod njih Hrvati u Zambiji ni ovaj tjedan neće pred sud: Ministarstvo objavilo nove informacije, jedna posebno upada u oči Informer: Stanje s poljoprivredom - 1 kako će preživjeti? Poljoprivrednici na sastanku s ministricom strahuju od zime: "Većina već sad ne može pokriti niti 70 posto troškova"

>> Toyota i Vlada SAD-a znali za problem još 2002. godine!?

Proizvođači automobila zakonski su dužni obavijestiti NHTSA u roku od pet radnih dana ako pronađu neki sigurnosni nedostatak. Ta savezna agencija je objavila da je po dokumentima utvrdila kako je Toyota znala za probleme s papučicama gasa još od rujna 2009. Ministarstvo prometa je objavilo da je Toyota propustila obavijestiti NHTSA za najmanje četiri mjeseca. Toyota je krajem siječnja u SAD-u opozvala oko 2,3 milijuna automobila i kamioneta zbog zaglavljivanja papučice gasa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene