Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europa će dobiti dacijinu izvedbu

Renault predstavio KWID

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renault je u Indiji predstavio svoj novi mali crossover pod nazivom KWID koji će u konačnici biti globalni model, odnosno prodavat će se na gotovo svim tržištima na kojima je Renault prisutan, a u Europi ga možemo očekivati pod dacijinom značkom i s drugim imenom.

 

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) USPON I PAD VELIKOG BOSSA Zvali su ga "ubojicom troškova", divio mu se cijeli svijet, a sada je završio iza rešetaka PR NOVOSTI IZ RENAULTA Renaultova električna vozila

KWID se temelji na platformi CMF-A koje je razvijena u suradnji s Nissanom i u osnovi je riječ o hatchbacku s SUV linijama, odnosno klasičnom malom gradskom crossoveru A segmenta s povišenom podnicom (180 mm), dodatnom plastičnom zaštitom pragova, lukova blatobrana i sl.

Nadalje, KWID je dugačak 3,68 m te širok 1,58 m, a proizvođač tvrdi kako se unatoč tim skromnim dimenzijama može pohvaliti vrlo prostranom i funkcionalnom putničkom kabinom te najvećim prtljažnikom u klasi. Oprema bi trebala zadovoljiti kupce ovog segmenta, a prednjom armaturom dominiraju digitalna instrumentna ploča i središnji 7-inčni zaslon kao središte infotainment sustava.

Ovaj model pokreće mali 0,8-litreni motor uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem što bi trebalo rezultirati niskom potrošnjom i emisijom štetnih plinova.

Za sada nema dodatnih informacija, no nadamo se ako ćemo uskoro saznati više, posebno o europskoj izvedbi.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene