Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danak krize

Prodaja automobila u nas pala za 50 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodaja novih automobila u Hrvatskoj i dalje stoji loše, no možda smo na tragu oporavka. Naime, prema podacima Promocije Plus, u prvih deset mjeseci ove godine u Hrvatskoj je registrirano 38.506 novih osobnih vozila, što je 50 posto manje u usporedbi s istim lanjskim razdobljem.

U listopadu je registrirano 3.319 novih automobila, što je 53 posto manje nego prošle godine, no ovogodišnji je listopad ipak ostvario rast u odnosu na rujan, i to za 20 posto. Nadajmo se kako i studeni može ponoviti bolje raspoloženje kupaca. U Hrvatskoj vrh ljestvice i dalje drži Opel. Na drugom mjestu je Volkswagen, a iza njemačkog dvojca slijedi francuski trojac – Renault, Peugeot i Citroen.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara

S druge pak strane, za neke krize uopće nema. Tako je Ferrari, koji niti nema svoj salon u Hrvatskoj, uspio prodati 6 novih automobila, 5 primjeraka modela Italia, po cijeni od 317 tisuća eura, i jedan primjerak Californije, za 295 tisuća eura. Auti su naručeni prije nego su cijene uopće bile poznate. Niti Porsche ne stoji loše. Prodano je nekoliko primjeraka novog modela Panamera, kojemu se cijene kreću od 129 do 192 tisuće eura.

Emisiju Automotiv gledajte nedjeljom, u jutarnjem programu Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene