Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Povratak na stazu - Grobnik Auto Track Day

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovu nedjelju 22.04.2012., ponovo možete uživati u brzoj vožnji sa svojim automobilom! Na Grobniku je Auto Track Day posvećen isključivo amaterima.

Na autodromu Grobnik u nedjelju 22.04.2012. od 17 do 20h održava se Grobnik Auto Track Day event posvećen isključivo amaterskim vozačima. Track day druženja služe da se obični vozači legalno 'izguštaju' sa svojim limenim ljubimcima pun gas po trkaćoj stazi ali i da se vozači educiraju o brzoj i sigurnoj vožnji.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

Oktansko ludilo kreće u 17 sati. Prvih 15 minuta organizator je posvetio svim vozačima kojima je to prvi dodir sa Grobnikom. Bez straha odvezite se pistom slijedeći instruktora koji ce vam pokazati pravilne linije vožnje, uz maksimalnu brzinu od 130 km/h. Cijena 15min vožnje je samo 200kn, a ukoliko želite i instruktora pored vas u vozilu, nadoplatiti ćete još 50 kn.

Na Track Dayu pristup je dozvoljen svim tehnički ispravnim automobilima neovisno o snazi i modelu automobila, bez limita buke. Cjenik staze za amaterske vozače: 1/4h - 200kn, 1h - 550kn, 2h - 700kn, 3h - 800kn. U cijenu je uključeno obavezno osiguranje vozača. Kaciga je obavezna a ukoliko je nemate, možete je zatražiti kod organizatora.

Autodrom Grobnik, sada već standardno, privlači veliki broj amatera kada se organizira ovakva manifestacija. Kao i prošli put svim posjetiteljima nudi se i Taxi Drive, 3 kruga stazom. Za taxi na raspolaganju su: Renault Clio RS (200 kn), Audi TTS (400 kn), Audi R8 V8 (750 kn), Alfa Romeo 75 3.0 V6 (150 kn) te Porsche GT2 997 (750 kn).

Ovoga puta organizator je pripremio i 6 automobila koje možete uzeti u najam. Cijena najma ovisi o modelu automobila i broju krugova, a na raspolaganju su vam: Audi R8 V8 4.2, Porsche GT2 997, Audi TTS, Renault Clio Eurocup, Fiat Grande Punto Cup te Fiat Seicento Cup.

Poštujte prometne propise na putu do Rijeke i nazad......na stazi možete voziti brže od ograničenja. Ako se odlučite za vožnju sa svojim automobilom napravite barem mali pregled auta, od kočnica i ovjesa do guma i tekućina – SAFETY FIRST!!!

Ovakav event na Grobniku treba shvatiti ozbiljno, paziti na sigurnost i uz poštovanje uputa koje dobijete prije vožnje od stručnih osoba uživati u sigurnoj i brzoj legalnoj vožnji.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene