Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogledajte prve fotografije nove Leon Cupre s 280 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SEAT je napokon predstavio novu sportsku verziju svog gradskog hatchbacka, SEAT Leona, koji će se na tržištu po prvi put pojaviti u dvije varijante kao SEAT Leon Cupra te SEAT Leon Cupra 280.

SEAT je upravo predstavio najbrži i najsnažniji serijski proizvodni automobil koji je ikada proizveo, a radi se o novoj sportskoj verziji gradskog hatchback modela, SEAT Leon Cupri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Golf od sada i kao hibrid uz potrošnju od samo 1.8l/100km Slika nije dostupna Koncept Audi predstavio hibridni crossover sa 408 KS koji troši manje od 2 litre

Po prvi put SEAT je predstavio Leon Cupru u dvije varijante. Oba modela dolaze opremljena s istim 2.0-litrenim benzinskim turbo motorom dok će isti motor u standardnoj verziji proizvoditi 265 KS a u Leon Cupra 280 nešto viših 280 KS.

Standardna Leon Cupra dostupna je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem dok Cupra 280 dolazi u kombinaciji s opcionalnim DSG mjenjačem dok je u ponudi također i standardni ručni mjenjač.

Leon Cupra 280 s DSG mjenjačem najbrža je te ubrzanje od 0-100 km/h postiže za 5.7 sekundi. U kombinaciji s ručnim mjenjačem isto ubrzanje postiže za 5.8 sekundi dok je kod standardne Cupre ta brojka 5.9 sekundi. Maksimalna brzina kod sva je tri modela elektronički ograničena na 250 km/h.

Da bi se sva ta snaga optimalno prenosila na površinu, Leon Cupra modeli koji svi redom imaju prednji pogon opremljeni su diferencijalom s mehaničkom blokadom. Upravljački sustav s varijabilnim omjerom, MacPherson ovjes na prednjem kraju i multi-link ovjes na stražnjem kraju još su neki elementi koji pomažu Cupri da ostvari svoj puni performansni potencijal.

Oba modela krasi isti aerodinamički paket, posebni detalji i masivni alu naplatci koji im pružaju dinamičniji i agresivniji izgled od standardnog Leona. Obje verzije dolaze opremljene s velikim usisnicima zraka, stražnjim spojlerom i duplim ovalnim ispušnim cijevima.

SEAT najavio opaki Leon Cupra R model

Leon Cupra dolazi s 18-inčnim alu naplatcima, full-LED svjetlosnim sklopovima, DAB digitalnoi radijem, SEAT Media System Plus sustavom te aluminijskim ukrasnim detaljima.

Oni koji se odluče na kupnju Cupre 280 pak mogu očekivati veće 19-inčne naplatke, sjajno crna kućišta bočnih retrovizora, crni krovni spojler, crne detalje u interijeru i satelitsku navigaciju za što nije potrebna nikakva dodatna nadoplata već dolazi u sklopu serijske opreme. Cupra 280 također dolazi i sa visoko-performansnim kočionim sustavom i crveno obojanim kočionim kliještima.

U unutrašnjosti se nalaze sportska sjedala presvučena u sivu Alcantaru s bijelim kontrastnim prošivima dok sportski dojam zaokružuju aluminijske papučice i ulazni pragovi.

Unatoč tomu što je SEAT predstavio Leon Cupru 280 kao svoj najjači model u ponudi, nije za odbaciti mogućnost da bi se mogla vratiti i Cupra R. Leon Cupra i Leon Cupra 280 već se danas mogu naručiti a prvi primjerci svojim će novim vlasnicima stići u ožujku. Cijene su još nepoznate.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene