Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi predvodnik ponude

Opel službeno najavio novi veći crossover

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefica opelu roditeljskog General Motorsa, Mary Barra, je izjavila kako će Opel do kraja ovog desetljeća u svojim pogonima u Rüsselsheimu započeti s proizvodnjom novog tzv. flagship crossovera.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Peugeot 3008 je dokaz da premium proizvod ne treba uvijek biti skup Slika nije dostupna VRUĆI METAL Draga smanjio sam mačku – novi Jaguar E-Pace

Barra nije ulazila u detalje, no rekla je kako će "ovaj SUV, uz Insigniju, biti drugi opelov flagship." Raniji izvještaji su pak govorili kako će opelov veći SUV na tržište stići već 2017. Navodno ga u Opelu interno nazivaju Monza, a motorizaciju će dijeliti sa sljedećom generacijom spomenute Insignije.

Uz najavu novog crossovera, Barra je potvrdila i planove o ulaganju više od pola milijarde Eura u opelove pogone u Rüsselsheimu, Kaiserslauternu i Tychyju, a većina tog novca će biti namijenjena upravo razvoju i proizvodnji motora i prijenosa. U Opelu kažu kako će ovo "biti potreban poticaj za sljedeći korak pogonske ofenzive novih učinkovitih motora i mjenjača."

Barra je dodala kako je "Opel od velike strateške važnosti za GM" te kako je "ekspanzija s 27 novih modela i 17 novih motora odlično startala" te kako će "nove investicije omogućiti Opelu up-market repozicioniranje i rast udjela na tržištu."

Na kraju podsjetimo kako bi uz ovaj luksuzniji SUV Opel uskoro trebao ponuditi još barem dva crossovera koji će ustvari biti izravni nasljednici modela Meriva i Zafira.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene