Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova Micra

Nissan predstavio konceptni Sway

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko najavnih teasera Nissan je u Ženevi predstavio konceptni model Sway koji u osnovi najavljuje sljedeću generaciju Micre.

 

Pročitajte i ovo Carlos Ghosn (Foto: AFP) Carlos Ghosn Uhićen šef Nissana: Osumnjičen za niz malverzacija i izvlačenje tvrtkina novca PR NISSAN INNOVATION AWARD 2018 Nissan Hrvatska nagradio najinovativniji startup u finalu Idea Knockout natjecanja

Najsnažniji adut ovog konceptnog vozila je svakako njegov dizajn koji je navodno osmišljen kako bi prvenstveno zadovoljio što veći broj europskih kupaca. Sway je dimenzija 4010 x 1780 x 1385, a međuosovinski mu razmak iznosi 2570 mm. Njegov styling je očito inspiriran posljednjim nissanovim novitetima, no nešto dramatičnijem izdanju kako i priliči konceptnom modelu.

Drugim riječima, sljedeća Micra koju ovaj automobil najavljuje bi ipak trebala biti ublaženija izvedba Swaya koja će biti oblikovana prema uzoru na elemente dizajna modela poput Jukea, Qashqaija i sl. Unutrašnjost koncepta pak slijedi vanjske linije, moderna i je i lišena suvišnih prekidača, no dizajnom će se gotovo sigurno znatnije promijeniti do produkcijske izvedbe.

Kao osnova sljedeće Micre bi trebao poslužiti renaultov Clio, a proizvodnja će najvjerojatnije biti povjerena renaultovim pogonima.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene