Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maštovito osmišljeno vozilo

Nissan Gripz - Najava smjera za sljedeći Juke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nissan je u Frankfurtu predstavio svoj novi konceptni crossover pod nazivom Gripz. Riječ je o studiji s hibridnim pogonskim sklopom koja objedinjuje "sposobnost i praktičnost kompaktnog crossovera s uzbuđenjem i performansama sportskog automobila".

 

Pročitajte i ovo PR NISSAN INNOVATION AWARD 2018 Nissan Hrvatska nagradio najinovativniji startup u finalu Idea Knockout natjecanja Slika nije dostupna Test rabljenog Rabljeni Nissan Qashqai - malo nedostataka i predvidljivi kvarovi

Konkretnije, Gripz je kompaktnih dimenzija, ima četvora vrata, a maštovit i agresivan dizajn čini mješavina novih te nekih već prepoznatljivih nissanovih elemenata vanjštine automobila. Slično vrijedi i za maštovito i živahno uređeni interijer.

Službeno u Nissanu ovaj model opisuju prvenstveno kao dizajnersku studiju, a ne kao izravnu najavu za nasljednika nekog od postojećih modela. Ipak za vjerovati je kako će se mnogi elementi pojaviti na sljedećoj generaciji modela Juke, odnosno biti osnova za styling popularnog kompaktnog crossovera. Neki su nagađali i kako bi ovo mogla biti najava za Z crossover.

U Nissanu nisu htjeli detaljnije opisati tehničke podatke ovog automobila, a za sada znamo samo kako ga pokreće hibridni pogonski sklop kojega čine benzinac te električni motor iz modela Leaf. Ova kombinacija će navodno omogućiti "vrhunsku učinkovitost, odlične performanse i tihi rad pogona".

Dodajmo i kako dimenzija ovog automobila iznose 4100 x 1890 x 1500 mm, a međuosovinski razmak mu iznosi 2580 mm. Tu su i naplaci veličine 22 cola.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene