Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mazda MX-5 Miata GT Concept

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mazda je ovih dana predstavila svoj cestovni legalni MX-5 GT Concept s 205 KS a za tu je priliku odabrala Goodwood Festival of Speed.

MX-5 GT Concept inspiriran je Mazdinim MX-5 GT trkaćim automobilom koji iza sebe ima podugačak niz pobjeda u automobilističkom sportu a cilj predstavljanja koncepta na poznatom festivalu bio je odmjeriti reakcije kupaca na visoko-performansnu verziju ovog legendarnog sportskog automobila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Festival brzine Goodwood: Automobilistički raj! Slika nije dostupna Prava jurilica Honda CR-Z Mugen sa superpunjačem

I ovoga puta zasluge idu ekipi iz Jota Sporta koji su nas još prošle godine obradovali također performansnom verzijom Miate u specifičnoj zelenoj boji ''Spirited Green.''

Mazda MX-5 GT Concept iz atmosferskog 2.0-litrenog benzinca crpi 205 KS koje se na pogonske kotače prenose preko standardnog ručnog mjenjača. Ovjes je unaprijeđen za bolju upravljivost te se isti također može podesiti za razne uvjete na trkaćoj stazi, dok dodatna pomoć dolazi od aerodinamičkih dodataka u vidu karbonskog prednjeg splitera, stražnjeg difuzora i spojlera na poklopcu prtljažnika. Ugrađen je i sportski ispušni sustav koji osim što poboljšava performanse stvara i zamamnu zvučnu kulisu.

Recaro sjedala u unutrašnjosti vozila povećavaju stabilnost u vožnji a velik dio elemenata u interijeru izrađen je od karbona da bi se što je više moguće smanjila masa vozila. Za kupce koji bi rado imali ovakav automobil za vikend-vožnju po nekoj od trkaćih staza, MX-5 GT Concept oko vizualno upečatljivih naplataka nosi slik gume a vizualni dojam dodatno naglašavaju anti-roll šipke u boji karoserije.

MX-5 GT Conceptu na Mazdinom štandu tijekom Goodwood festivala pridružio se i Mazda Takeri Concept koji pruža naznake o budućem dizajnerskom smjeru nove Mazde 6, te nedavno predstavljen, potpuno novi Mazda CX-5 kompaktni SUV, prvi automobil koji dolazi opremljen proizvođačevom revolucionarnom SKYACTIV tehnologijom koja donosi učinkovitiju tj. nižu potrošnju goriva i smanjuje emisije CO2 bez ugrožavanja osjećaja užitka u vožnji.

Mazda je iskoristila vikend do maksimuma te se prijavila i na poznatu brdsku utrku u sklopu Goodwood festivala s najbržom i najsnažnijom Mazdom MX-5 na svijetu. Pod sponzorstvom SMH Fleet Solutions, Jota Aviation, Total Lubricants i Mazda Financial Services, Jota Sport Mazda MX-5 GT4 trenutačno se bori za naslov na britanskom GT prvenstvu 2012. a nedavno je osvojila i treće mjesto u pripadajućoj klasi na Brands Hatchu.

Uz oštru konkurenciju koju između ostalih čine trkaći automobili brendova kao što su Lotus, Aston Martin, Ginetta i Ferrari, MX-5 GT4 uz maksimalnu brzinu od 257 km/h i ubrzanje od 0 do 98 km/h od tek tri sekunde, rekli bismo da ima prilično dobru šansu.

''Ove godine na Goodwood Festival of Speed došli smo s nekoliko vrlo važnih automobila a natječemo se i u brdskoj utrci,'' rekao je Jeremy Thomson, upravni direktor Mazde UK, i dodao: ''MX-5 naš je najpoznatiji automobil već 22 godine a s GT4 i GT Conceptom koji su ovdje izloženi mi pokazujemo da se ovaj automobil može natjecati s puno skupljim trkaćim i performansnim automobilima dok i dalje ostajemo vjerni svojim korijenima s čvrstim usmjerenjem na samo iskustvo vožnje.''
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene