Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RC-F

Lexus napokon pokazao novi Coupe u najjačoj verziji sa V8 motorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su na internet procurile fotke i podaci o novom modelu iz Lexusa, luksuzni odjel japanskog brenda Toyote odlučio je stati na kraj glasinama i službeno predstaviti novi RC F Coupe.

Nakon što su nas nekoliko godina uveseljavali sa svojim LFA modelom s V10 motorom, Lexus je odlučio savršenstvo prebaciti u niži rang s novim sportskim coupeom koji se temelji na nadolazećem RC modelu, ali ovog puta sa V8 motorom i puno nižom cijenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Novi Coupe F model premijerno bi trebao biti prikazan na NAIAS-u za nekoliko dana, točnije 14. siječnja, a japanski brend tvrdi da će to biti ''najsnažniji V8 performansni automobil koji je Lexus ikada razvio'' a moći će se natjecati s modelima poput Mercedes-Benza C63 AMG, BMW-a M4 ili Audija RS5.

Tvrtka nije htjela obznaniti točne specifikacije ali na internetu su se pojavile informacije da bi se pod poklopcem mogao naći unaprijeđeni V8 motor iz IS F modela koji limuzini s četvera vrata omogućava 423 KS dok bi novom RC F coupeu mogao dostavljati čak 460 KS. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje od 0-100 km/h za 4.3 sekunde te maksimalnu brzinu od oko 300 km/h.

►►►Lexus napokon izbacio dugo iščekivani Coupe model

Ono što sa sigurnošću znamo jest da će novi RC F biti opremljen s aerodinamičkim paketom koji uključuje agresivan prednji branik s već prepoznatljivom ali osuvremenjenom masivnom rešetkom hladnjaka, prednje branike s otvorima za zrak te unaprijeđene pragove.

Lexus je uveo i neke suptilne promjene u unutrašnjosti automobila s jedinstvenim komponentama poput nove instrumentne ploče s jednim mjernim instrumentom i podesivim ekranom, te kožom presvučenog upravljača, sportskih sjedala, posebnih ukrasnih elemenata i aluminijskih papučica.

Novi RC F moći će se naručiti s komponentama od karbonskih vlakana te aktivnim stražnjim spojlerom koji se aktivira pri brzini od oko 80 km/h te se uvlači pri brzinama ispod 40 km/h a automobil će biti prepoznatljiv i po nabubrenom poklopcu motora te 19-inčnim aluminijskim naplatcima koji će biti dostupni u tri različita dizajna.

Sve u svemu, BMW M4 i društvo čuvajte se – stiže opaki Lexus RC F

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene