Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragikomično

Landwind predstavio X7, kopiju Range Rovera Evoque

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kinezi opet kradu! Ništa novo mogli bi reći, no ovaj je slučaj krađe toliko besraman da vas o njemu jednostavno moramo izvijestiti.

 

Naime, kineski je proizvođač Landwind odlučio kopirati dizajn britanskog Range Rovera Evoque, koji (da štos bude veći) nosi naziv X7 (BMW je još ranije potvrdio registraciju tog naziva i dolazak istoimenog modela).

Kada kažemo "kopirati" onda to stvarno i mislimo , jer su Kinezi do dizajna ovog falšeg X7 došli vjerojatno putem fotografije originala i indigo papira. Navodno ga pokreće mitsubishijev 2,0-litreni turbobenzinski motor snage od 204 KS i okretnog momenta od 250 Nm koji će biti moguće upariti sa 6-stupanjskim ručnim te 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Na kraju dodajmo kako je Land Rover nedavno započeo proizvodnju modela Evoque u Kini za tamošnje tržište sa svojim lokalnim partnerom Cheryjem. Službena premijera ovog djela vrhunskog dosega kineskog dizajna bit će održana sljedećeg tjedna na auto salonu u kineskom Guangzhou, a službenih komentara iz Land Rovera trenutno još nema.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene