Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Konceptni BMW M3i sportski coupe zamišljen kao konkurent Nissan GT-Ru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte kako izgleda konceptni sportski kupe kojeg je zamislio dizajner Alexander Imnadze kao paprenu verziju nadolazećeg BMW i8 modela!

Dizajner automobila iz Gruzije, Alexander Imnadze, zamišljao je kako bi izgledao budući BMW model koji bi nosio oznaku M3i, te je odlučio svoje vizije slikovito rečeno prenijeti na papir.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon više od 30 godina stiže nam novi Audi Sport Quattro Slika nije dostupna Dobar stari Land Cruiser zategnuo bore

Cilj projekta bio je stvoriti konkurenta superautomobilima kao što su Nissan GT-R pa čak i Aston Martin One-77, dok je želja dizajnera također bila stvoriti i novu iteraciju BMW Z i M serije na potpuno nov i futuristički način.

Svoj je koncept nazvao M3i želeći pokazati da mu je glavna inspiracija bila ultralaka osnova izvornog M3 E30 modela kao i futuristički dizjan BMW-ove nove ''i'' serije ekološki prihvatljivih automobila.

Kao što slike i pokazuju, taj je cilj svakako i ostvaren s ovim digitalnim konceptnim BMW superautomobilom s dvoja vrata koji definitivno izgleda kao da bi se mogao natjecati s nekim od ponajboljih performansnih superautomobila na svijetu.

Kao što je i za očekivati, i ova digitalna vizija ima tradicionalnu BMW-ovu dvojnu prednju rešetku bubrežastog oblika dok je futuristički dizajn potaknut izgledom nadolazećeg BMW i8 sportskog hibrida za 2014.

Iako u stvarnosti vrlo vjerojatno nećemo imati prilike vidjeti M verziju i8 modela, šef M odjela Friedrich Nitschke pokušava uvjeriti predsjednika odbora BMW-a Norberta Reithofera da ipak razmisli o mogućnosti M8 modela koji bi posudio karbonske i aluminijske elemente od i8 hibrida.

►►►   BMW M3 CSL slavi 10. rođendan

Morati ćemo pričekati još neko vrijeme da bi vidjeli kako će se pokazati novi BMW i8 plug-ih hibridni sportski coupe, da li će zadovoljiti i one malo zahtjevnije kupce ili će biti tek još jedan tehnološki napredan automobil za svakodnevnu gradsku vožnju s vrlo učinkovitom potrošnjom, ...i vrlo visokom cijenom.

Nebo je granica, kažu. Tako da nam ne preostaje ništa drugo doli da uživamo u digitalnim renderinzima talentiranih dizajnera i sami pokušamo zamisliti kako bi mogli izgledati budući automobili renomiranih brendova poput BMW-a. Proizvodna verzija BMW i8 modela biti će predstavljena sljedećeg mjeseca na Frankfurt Motor Showu.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene