Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ninja H2

Kawasaki razvija novi agregat sa superpunjačem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kawasaki je upravo izbacio teaser video kojime najavljuju svoj potpuno novi model za 2015. godinu koji su nazvali ''Ninja H2'' a isti bi trebao pogoniti agregat uparen sa mehaničkim superpunjačem!

Još u studenome prošle godine pojavile su se informacije da Kawasaki razvija novi motor sa superpunjenjem za svoje motocikle a čini se da su sada napokon spremni da ga predstave javnosti. Motocikl koji bi trebao koristiti ovaj novi motor zove se Ninja H2 a navodno će upravo ovaj model biti nova superbike perjanica Kawasakija, a trenutno to mjesto zauzima Ninja ZX-14R sa svojim 1.4-litrenim rednim četverocilindričnim motorom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Kad je Kawasaki prikazao novi četverocilindrični motor na Tokyo Motor Showu prošle godine, činilo se da novi motor u dlaku odgovara patentnim crtežima koji su prikazivali motocikl supersport stila s motorom sa superpunjenejm.

Promotivni materijali koji su izbačeni uz video spominju da se novi Ninja H2 temelji na vještinama i iskustvu stručnjaka ne samo iz tvrtkinog odjela za razvoj motocikala već i iz njihova odjela za aeronautiku, turbine i druge tehnološki napredne grane proizvodnje.

Motor potpomognut superpunjenjem koji će pogoniti Ninju H2 također bi trebao imati četiri cilindra a iako se još uvijek ne zna kolika će biti zapremnina motora, sudeći prema glasinama zasnivati će se na motoru od 636 kubika iz ZX-6R modela.

Kawasaki već proizvodi jedno vozilo koji pogoni četverocilindrični motor zapremnine 1498cc upotpunjen superchargerom koji u konačnici navodno dostavlja 300 KS, točnije Jet Ski Ultra 300X plovilo. Tvrtka očigledno ima pregršt iskustva u području razvoja motora s prisilnom indukcijom.

Novi opaki stilski paket za Kawasaki Z800

A kad smo već tu, prisjetimo se i dobrog starog Kawasaki GPz750 Turbo modela koji se je proizvodio od 1983. do 1985. godine. Kad je u konačnici lansiran na tržište, serijski motocikl ostvarivao je 112 KS. Jedan ga je časopis čak proglasio najbržim motociklom koji su ikada testirali a Kawasaki je izbacio nekoliko reklama sa sloganom ''Najbrži serijski proizvodni motocikl na svijetu.'' Mnogi ga smatraju ''najboljim'' tvorničkim turbakom koji je ikada izašao iz tvornice nekog japanskog proizvođača motocikala.

Kawasaki zasad čuva detalje pod velikim velom tajne ali ono što jesu potvrdili jest da će novi H2 biti predstavljen na Intermot sajmu motocikala u Njemačkoj krajem ovog mjeseca, točnije 30. rujna. U međuvremenu, ne ostaje nam ništa drugo doli pogledati par teasera i vidjeti što nas čeka.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene