Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako vam se dopada retro Dacia iz 1981. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pasionirani ljubitelj automobila kupio je Daciu 2000, bivši automobil rumunjskog diktatora Nicolaea Ceausescua koji je u to doba imao klima uređaj, automatski mjenjač i još štošta.

Renault 20 i Renault 30 bila su dva modela automobila koje je francuski brend proizvodio između 1975. i 1980. godine. Dva vozila bilo je lako razlikovati zbog njihove drugačije konfiguracije svjetlosnih sklopova. Renault 20 imao je dva kockasta svjetla dok je Renault 30 imao četiri okrugla svjetla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Od 1979. do 1981. godine, rumunjski proizvođač automobila Dacia koji je tada bio u državnom vlasništu proizveo je manji broj Renault 20 modela pod imenom Dacia 2000 koji je bio rezerviran za političare i pripadnike tajne policije komunističke vlade na čelu s Nicolaeom Ceausescuom.

Dacia 1300 - duh prošlosti u modernom ruhu

Plava Dacia 2000 koju vidite na slikama bila je osobno vozilo bivšeg rumunjskog komunističkog diktatora Nicolaea Ceausescua. Trenutni vlasnik vozila je gospodin po imenu Ovidiu Magureanu, inače ljubitelj retro automobila.

Ova konkretna Dacia 2000 proizvedena je 1981. godine i nije se proizvodila za civile tako da nitko sa sigurnošću ne može reći koliko primjeraka još uvijek postoji. Automobil je, za to vrijeme, bio izuzetno dobro opremljen te je popis opreme uključivao elemente poput klima uređaja, automatskog mjenjača, električnih prozora, tempomata i još štošta.

Trenutačni vlasnik automobila kaže da je ''pronašao Ceausescuov automobil na internetu'' te ga je ''naravno kupio.'' Objašnjava da automobil pogoni 2.2-litreni benzinac sa 115 KS te da još uvijek može ubrzati do 175 km/h.

Ova retro Dacia, koju su inače zvali ''Comrade'' nedavno je prikazana na susretu retro Dacia modela u Brasovu u Rumunjskoj, a zahvaljujući ekipi sa portala Adevarul.ro možemo vidjeti kako je izgledala.


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene