Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Je li ovo novi Ford Ka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S novim Ka konceptom, pri čemu je dodatak riječi koncept u njegovo nazivlje više stvar procedure nego njegove stilske ili tehnološke nedovršenosti, Ford ovoga puta predstavlja Ka model koji će biti novi gradski mališan za globalno tržište.

Potpuno novi Ford Ka, elegantan gradski hatchback kompaktnih dimenzija s odvažnim novim dizajnom, kvalitetnom izradom i inovativnim tehnologijama, obogatiti će ponudu kupcima koji traže male i cjenovno povoljne gradske automobile.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

S novim Ka modelom tvrtka strateški odgovara na globalnu potražnju za malim gradskim automobilima a prema posljednjim analizama tržišta upravo bi taj segment mogao pokazati najveći rast na oko 6.2 milijuna prodanih vozila do 2017.

Novi Ford Ka već se sad reklamira kao globalni proizvod a razmišlja se i o plasiranju gradskog mališana na sjevernoameričko tržište. Iako koncept po nazivu, novi Ford Ka u prodaju bi mogao stići već sljedeće godine.

S razinom opremljenosti inače rezerviranom za skuplja vozila, novi Ka nuditi će najučinkovitiju potrošnju u klasi, još prostraniji interijer s udobnim sjedalima za petero, klima uređaj najbolji u klasi te cijeli niz tehnologija poput stanice za spajanje mobilnih uređaja i Ford SYNC sustava. To su značajke koje su važne kupcima kompaktnih gradskih automobila koji traže sve opširnije pakete opreme pri pristupačnoj cijeni.

Pogonski agregati nisu najavljeni ali se pretpostavlja da će se naći 1.2 litreni 70 KS Duratec benzinski motor ili 1.3 litreni 75 KS Duratorq TDCi turbodizelski motor.

►►►   Najštedljiviji Ford - nova Fiesta ECOnetic

Što se tiče dizajna, novi Ford Ka koncept karakteriziraju mnogi dizajnerski elementi Fordovog globalnog dizajnerskog jezika uključujući i trapezoidnu prednju rešetku i detaljno razrađene površinske linije koje održavaju dizajnerski DNK Fordove nove generacije vozila.

Ford Ka Concept nuditi će kupcima najbolji interijer u klasi s visokom kvalitetom izrade koja se rijetko nalazi u tako cjenovno pristupačnim vozilima. Inovativni elementi poput stanice za spajanje mobilnih uređaja i Ford SYNC sustav biti će glavni prodajni aduti ciljani na kupce koji i u automobilima žele biti povezani sa svijetom.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene