Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najštedljiviji Ford - nova Fiesta ECOnetic

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ford of Europe započinje proizvodnju nove Fieste ECOnetic, svojeg dosad najštedljivijeg osobnog automobila i automobila s najmanje emisija CO2

Započela je proizvodnja nove Fieste ECOnetic Technology, dosad najštedljivijeg automobila Ford of Europe. Fiesta ECOnetic sa štedljivom potrošnjom od 3.3l/100km i emisijom CO2 od 87g/km silazi s proizvodne linije u Fordovoj tvornici u Koelnu u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

Automobil pokreće 1.6 litarski Duratorq TDCi motor 95KS s 205Nm momenta; bit će dostupan u inačici s tri vrata, pet vrata i velikim izborom razina opreme.

“Fiesta je već jako uspješna širom Europe, a ECOnetic tehnologija štedljivoj potrošnji i niskim emisijama daje novu dimenziju,” rekao je Stephen Odell, CEO i predsjednik, Ford of Europe. “Kupci mogu biti sigurni da su ovi značajni pomaci postignuti bez ikakvog utjecaja na izvrsne vozne kvalitete po kojima je Ford poznat.

Novi model sadrži tehnološke inovacije Ford ECOnetic Technology kao primjerice sustav Auto-Start-Stop, pametno regenerativno punjenje akumulatora, Eco Mode način vožnje i signalizaciju za izmjenu brzina. Također, posebno je programiran motor i optimizirani su omjeri brzina. Niži ovjes, zaštita s donje strane karoserije, usmjerivači zraka na kotačima te pneumatici s niskim otporom kotrljanja dodatno smanjuju otpore vožnje.

Polovica svih Fordovih automobila prodanih u Europi nosit će oznaku ECOnetic Technology do kraja 2012. pokazujući da su vodeći ili među najboljima po štedljivoj potrošnji u svojem segmentu; brojka će se povećati na dvije trećin 2013.godine.

To je dio Fordovog obećanja za smanjenjem emisija CO2 na svojim automobilima za 30 posto u razdoblju između 2006. i 2020.godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene