Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi GT

Jaguar bi mogao lansirati novi XK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima Jaguar analizira mogućnost revitalizacije modela XK.

 

Pročitajte i ovo Lav (Foto: Arhiva/AFP) Nisu napuštale nastambe Lažna uzbuna: Divlje životinje ipak nisu pobjegle iz ZOO-a u Njemačkoj Tigar (Foto: Arhiva/AFP) BIZARNI INCIDENT "Filmski" bijeg: Iz njemačkog ZOO-a pobjegli lavovi, tigrovi i jaguar, pronašli ih pomoću – drona

Podsjetimo, u travnju ove godine Jaugar je predstavio XK Final Fifty Edition s kojem je najavljen kraj trenutne generacije ovog automobila, no njegovu premijeru nije popratila najava dolaska nove generacije.

Sada pak stiže vijest kako bi se novi XK mogao u skoroj budućnosti ponovno naći na tržištu kao "ozbiljniji GT". Tako barem tvrdi Russ Varney, jedan od vodećih jaguarovih ljudi i glavni čovjek za razvoj prethodnog XK, koji je u intervjuu britanskom Autocaru izjavio kako "nema razloga da XK ne bi postojao u današnjem svijetu GT automobila i bio izgledan konkurent za sami vrh istog". Također, dodao je i da unatoč F-Typeu u ponudi ovog proizvođača svakako postoji još prostora kojeg bi mogao popuniti novi XK.

Ipak, novom jaguarovom GT-u se ne treba nadati još koju godinu. Naime, ako i dobije zeleno svjetlo za proizvodnju na tržište neće stići prije nego što Jaguar lansira novi XE, potom još nekoliko izvedbi F-Typea, produkcijsku izvedbu konceptnog crossovera C-X17 koji bi trebao stići krajem do 2016 i sl. Drugim riječima, u Jaguaru imaju već jako puno posla.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene