Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Europi do 2017.

Hyundai najavio novi crossover - Creta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korejski je proizvođač službeno potvrdio kako namjerava uskoro lansirati novi sub-kompaktni SUV/crossover koji će nositi oznaku Creta.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRUĆI METAL Brzi SUV dvoboj - KIA Stonic & Hyundai Kona Slika nije dostupna VRUĆI METAL Svi novi automobili s Frankfurt International Motor Showa

Ovaj bi automobil prema navodima proizvođača trebao biti "utjecajni globalni model koji će pomoći Hyundaiju da dođe do novih kupaca na novim te onim tržištima na kojima je Hyundai već prisutan".

Pretpostavlja se dakle kako će Creta biti manji SUV koji će se temeljiti na konceptnom modelu ix25 koji je predstavljen prošle godine u Pekingu. Radilo se o studiji dimenzija 4270 x 1780 x 1630 mm s međuosovinskim razmakom od 2590 mm.

Proizvođač za sada nije otkrivao pojedinosti o samom novitetu čije je ime inspirirano mediteranskom otokom, osim informacije kako će prvo stići na indijsko tržište i to već do kraja ove godine, a nakon toga će vremenom postati dostupno i na drugim svjetskim tržištima, primjerice u Europu će stići najkasnije do 2017.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene